Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Turnul Eiffel în miniatură, realizat la Târgu Jiu

Simbolul Parisului este acum şi la Târgu Jiu. Turnul Eiffel în miniatură a fost realizat de un gorjean, în ciuda faptului că îi lipsesc trei degete de la o mână. Constantin Rus are 53 de ani şi, la fel ca alte sute de persoane cu handicap, a găsit la Centrul de Zi Christian un sprijin pentru a-şi dezvolta abilităţile, dar şi posibilitatea de a socializa.

Faptul că nu are câteva degete la una dintre mâini nu l-a împiedicat pe Constantin Rus să lucreze. A muncit mai bine de 30 de ani ca lăcătuş mecanic. După ce societatea la care a lucrat a falimentat, nu a reuşit să-şi găsească un alt loc de muncă. La Centrul de Zi Christian şi-a făcut prieteni şi poate să-şi practice hobby-ul, traforajul. “Sunt venit de vreo două luni şi îmi place foarte mult aici, pentru că fac ceea ce îmi place. Eu am un handicap fizic la mâna stângă de foarte mult timp, o amputaţie accidentală a degetelor doi, trei şi patru. Acasă s-a întâmplat, în timpul liceului, eram în vacanţa de vară. Aici mi-am găsit prieteni, într-un timp relativ scurt şi mă simt minunat. Demult, am construit un turn Eiffel din placaj şi nu mi-a plăcut, l-am dărâmat după o săptămână”, a spus Rus.

Acesta a găsit la centru şi un băiat de clasa a VII-a pe care îl învaţă să lucreze. Toate obiectele realizate le lasă centrului.

Centrul numără 240 de membri

Tot mai multe persoane cu handicap solicită sprijinul acordat de angajaţii Centrului Christian din Târgu Jiu. ”În cadrul acestui centru oferim servicii gratuite pentru aceste persoane cu handicap, consiliere socială, psihologică, vocaţională. Avem o sală de calculatoare, zece la număr. În fiecare lună creşte numărul persoanelor cu handicap care frecventează centrul. La ora actuală avem o pondere de 30-40 de persoane zilnic care frecventează centrul de zi. Sunt în jur de 1000 de participări pe lună, iar ca membri înscrişi sunt în jur de 240 de persoane. Avem o sală pentru activităţi ocupaţionale, o sală de petrecere a timpului liber, avem biliard, fotbal de masă, tenis de masă, tot felul de jocuri pe care dânşii le practică”, a spus Mircea Andrei, preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia.

Conducerea centrului are în plan să înfiinţarea unui spaţiu în care creaţiile persoanelor cu handicap să poată fi cumpărate de către doritori. 

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: