Tragedie aviatică. Un avion de pasageri s-a prăbușit în Brazilia!

O tragedie aviatică s-a produs vineri, 9 august, în Brazilia, acolo unde un avion de pasageri s-a prăbușit într-o zonă din statul Sao Paulo. Avionul avea 62 de persoane la bord și s-a prăbușit într-o zonă rezidențială a unui oraș.

În avionul prăbușit se aflau 58 de pasageri și 4 membri au echipajului. Tragedia de vineri s-a produs la Vinhedo, a relatat postul local de televiziune GloboNews.

Avionul de tip ATR-72 operat de compania aeriană Voepass Linhas Areas se afla în drum de la Cascavel, în statul Parana, la Guarulhos, în Sao Paulo, a relatat site-ul G1.

Pompierii din statul Sao Paulo au confirmat pe reţelele sociale că un avion s-a prăbuşit în Vinhedo şi că au trimis şapte echipaje la locul accidentului.

O înregistrare video distribuită pe reţelele de socializare arată ceea ce pare a fi un avion care se prăbuşeşte peste un pâlc de copaci, urmat de un mare nor de fum negru.

Luând cuvântul în cadrul unui eveniment organizat vineri, preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că „se pare" că toţi pasagerii ar fi murit în accident. El a cerut păstrarea unui minut de reculegere.

„Aş dori ca toată lumea să se ridice în picioare pentru a putea păstra un minut de reculegere, deoarece un avion tocmai s-a prăbuşit în oraşul Vinhedo, în São Paulo, cu 58 de pasageri şi 4 membri ai echipajului şi se pare că toţi au murit", a spus el, într-o înregistrare video a declaraţiei sale distribuită pe X.

Avionul s-a prăbuşit într-un condominiu rezidenţial din cartierul Capela din Vinhedo.

"VOEPASS a mobilizat toate mijloacele pentru a-i sprijini pe cei implicaţi. Nu există încă nicio confirmare a modului în care s-a produs accidentul sau a situaţiei actuale a persoanelor aflate la bord", a transmis compania aeriană. 

Potrivit secretarului pentru securitate din Vinhedo, avionul s-a prăbuşit în apropierea unei case în care se aflau locuitori, dar nimeni de la sol nu a fost rănit.

Vizualizări: 2,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: