Tortilla - un mic dejun gustos şi săţios
Tortilla Española, sau omleta spaniolă, se prepară foarte uşor şi este foarte săţioasă, fiind servită ca aperitiv, tăiată în cuburi mici. Aveţi nevoie de 500 g de cartofi noi, o ceapă albă, trei linguri de pătrunjel proaspăt tocat, 150 ml ulei de măsline extravirgin, 6 ouă, sare şi piper după gust. Cartofii se spală, se curăţă şi se taie în cuburi mici. Se prăjesc în puţin ulei de măsline sau se pot fierbe, după preferinţă. Între timp, bateţi bine ouăle, adăugând sare, pătrunjel, piper şi orice alte condimente sau ingrediente vă plac. Când cartofii sunt gata, puneţi-i într-un castron şi amestecaţi-i cu ouăle bătute. Puneţi omleta spaniolă în puţin ulei încins în tigaie. Lăsaţi-o să se coacă bine, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Poftă bună!