TOP 5 Tratamente naturiste pentru oboseala cronică
Odihna e la fel de importantă pentru corp ca hrana şi apa. Dacă nu dormi suficient sau nu dormi bine, nu te vei simţi bine fizic. Stilul de viaţă agitat poate fi un factor important care cauzează oboseala, orele lungi la serviciu, ture care se tot schimbă şi stresul, toate te epuizează, iar la sfârşitul zilei te simţi lipsit de energie.
Sindromul de oboseală se poate manifesta printr-o serie de semne şi simptome nespecifice cum ar fi palpitaţii, atacuri de panică, tulburări digestive, lipsa poftei de viaţă, stări depresive, anxietate, indispoziţie, irascibilitate, slăbiciune fizică, tulburări de somn, dificultăţi de concentrare şi diminuarea randamentului fizic şi intelectual. Iată care sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru oboseala cronică.
Cura cu argilă
Cura cu argilă este un remediu excelent pentru o multitudine de afecţiuni, precum diabetul, hipertensiunea, ulcerul gastric, colitele, gastritele, infecţiile renale. Cura cu argilă, prin proprietăţile sale detoxifiante, ajută la revigorarea întregului organism, alungând stările de oboseală şi epuizare.
Miere cu scorţişoară
Studiile recente au arătat ca persoanele de vârsta a treia care consumă miere şi scorţişoară în părţi egale au mai multă vitalitate. Pentru învingerea oboselii cornice se recomandă o perioadă în care se exclud dulciurile, cafeaua, alcoolul, tutunul, alimentele pe bază de făină albă, mezelurile şi carnea de orice fel urmată de o cură cu miere şi scorţişoară.
Masaj cu oţet de mere
Masajul cu oţet de mere, eventual aromatizat cu 1-2 picături de ulei esenţial de levănţică sau rozmarin, face minuni în alungarea stării de oboseală şi surmenaj intelectual. Masajul se face pe întregul corp, cu mişcări ascendente, insistându-se asupra umerilor, a cefei, a toracelui şi a frunţii.
Mişcarea
Mişcarea - mai ales în aer liber - are un efect pozitiv asupra stării noastre de spirit. Contrar aparenţelor, dacă începi să faci exerciţii în mod regulat, măcar 20-30 de minute odată, te vei simţi mai energic şi nu mai obosit decât eşti deja. În plus, mişcarea are un impact pozitiv atât asupra sănătăţii fizice, cât şi asupra celei emoţionale.
Contactul cu natura
Aerul curat, apa şi razele soarelui sunt remedii din natură, mai calmante şi mai relaxante decât orice medicament. Omul modern s-a îndepărtat foarte mult de natură, iar “oboseala” trece imediat ce acesta revine de unde “ a plecat”. O plimbare în natură, mersul desculţ pe iarbă, priveliştea unui răsărit sau a unui apus în mijlocul naturii, ne poate reîncărca “bateriile” pentru mult timp.