Televiziunile din zece ţări transmit un singur campionat de fotbal

Campionatul de fotbal din Belarus este singurul din Europa care se mai joacă în plină pandemie de coronavirus. Acest fapt produce venituri importante Federaţiei de la Minsk, iar meciurile se desfășoară chiar cu suporteri în tribune.

Televiziunile se înghesuie să transmită singurul campionat de fotbal din Europa care se mai joacă în plină pandemie COVID-19. Drepturile TV pentru transmiterea partidelor din prima ligă din Belarus au fost deja achiziţionate în zece ţări, printre care Rusia, Israel şi India, anunță The Guardian. ”În aceste zile, The Vysheyshaya Liga, numele oficial al competiţiei din Belarus, este singura ligă care se dispută, din cele 54 afiliate la UEFA. Restul au fost suspendate din cauza coronavirusului”, a  anunțat cotidianul Marca.

Jurnaliştii de aici au discutat și cu Yury Dounar, directorul Pressball, cea mai importantă publicaţie sportivă din fosta țară sovietică care a precizat că lucrurile  decurg normal în ţară: „Belarusul e încă deschis: companii, şcoli, mall-uri, aşa că este normal ca şi cele mai importante competiţii sportive, cum sunt cele din hochei, handbal şi fotbal, să-şi urmeze cursul firesc. Până la urmă, sunt aceleaşi persoane care merg să vadă un meci la stadion ca şi în metrou, spre exemplu”.

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, a decis să participe, sâmbătă, la un meci de hochei pe gheaţă, în plină pandemie de coronavirus,  glumind cu reporterii sportivi pe această temă. 

Vizualizări: 593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: