Târgu Jiu: Nouă cai lăsați liberi în oraș. Amendă!

Polițiștii locali au găsit nu mai puțin de nouă cau lăsați liberi la păscut pe un teren cultivat cu porumb în zona Preajba, din Târgu Jiu. La scurt timp, a fost identificat și proprietarul. Bărbatul a fost amendat cu 500 de lei pentru că a lăsat animalele nesupravegheate.

Proprietarii terenurilor au fost cei care au sesizat Poliția Locală.

"Deținătorii legali ai terenurilor ne-au sesizat cu privire la aspectele constatate, în vederea luării măsurilor legale ce se impun în acest sens. În conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 228 din 2008 privind instituirea unor reguli referitoare la pășunatul animalelor pe raza municipiului Târgu Jiu, numitul B.P. a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei", a anunțat Poliția Locală.


Polițiștii au reamintit și faptele care atrag amenzi: " lăsarea animalelor la pășunat, supravegheate sau nesupravegheate, pe terenurile unde sunt culturi agricole;  pășunatul cailor nepriponiți, pe terenuri aflate în vecinătatea arterelor de circulație (drumuri publice) sau a terenurilor cultivate neîmprejmuite, indiferent de proprietar, astfel încât să existe pericolul ca animalele să poată ajunge în zonele menționate; pășunatul fără acceptul proprietarului terenului, indiferent de felul culturii", se mai arată în același comunicat.

Galerie foto




Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: