Târgu Jiu: Livada de nuci, rasă de pe fața pământului. Reacții!

Plantația de nuci de la Bârsești a fost tăiată pentru că nucii erau afectați de o boală, explică reprezentanți ai instituțiilor din Gorj. În locul lor va apărea cel mai probabil o vilă sau chiar un bloc. 

Pandurul a contactat Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, care eliberează, de obicei avize pentru acest tip de acțiune. Cu toate acestea, explică APM Gorj, nu elberează avize pentru plantații de nuci.

Acest lucru revine Direcției Județene de Agricultură Gorj.  Contactat telefonic, directorul Valentin Priporeanu a oferit detalii despre un aviz care ar fi fost obținut cu mult timp înainte, dar că a mai eliberat și el unul, dacă tot exista cel inițial... Cât despre firma care a cerut acel aviz pentru a construi în loc o casă, Priporeanu nu a dorit să dea informații. „Pentru o suprafaţă de 10,3 hectare există o autorizaţie de defrişare din 2020, în baza unui raport de expertiză tehnică întocmit de Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pomicolă Târgu Jiu. Le-am dat autorizaţie pentru transformarea în arabil din plantaţie de nuc, care are perioada de 4-7 ani, fiind atacat de anumite boli”, a explicat directorul Valentin Priporeanu.

Știrea inițială: Imagini dezolante la marginea municipiului Târgu Jiu. O livada de nuci a fost rasă de pe fața pământului. Copacii au fost tăiați și pădurea de nuci s-a transformat într-un câmp plin cu crengi uscate. 

Autoritățile responsabile de protectia mediului nu au comunicat dacă au fost respectate condițiile prevăzute de lege pentru ca nucii să fie tăiați. Mai ales că este nevoie de avize speciale pentru ca drujbele să-i pună la pământ.

Potrivit legii, un nuc poate fi tăiat doar dacă este bătrân și 60% din coroană este uscată. 

Vom reveni cu explicațiile autoritățile responsabile de mediu.

Galerie foto


Vizualizări: 12,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: