Târgu Jiu: Își raportează vecinii întorși din străinătate la Poliție

Târgujienii raportează la Poliție, Direcția de Sănătate Publică Gorj ori la primărie orice vecin care se întoarce din străinătate. Sute de astfel de apeluri au venit către autorități în ultima perioadă. Oamenii au pus în alertă autoritățile de teamă că persoanele întoarse de peste hotare ar fi putut să ascundă acest lucru.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că primește informații zilnic despre târgujieni care s-ar fi întors în țară și nu ar fi raportat acest lucru și autorităților.

Toate sesizările sunt direcționate spre DSP, Poliție și Prefectură. Cei care ascund că se întorc din zonele de risc de infectare cu noul coronavirus sunt duși direct în carantină pentru 14 zile, cu tot cu familie. “Mai sunt persoane care au ajuns pe raza municipiului Târgu Jiu. Nu am date exacte. Le mulțumesc celor care sună și la Primăria Târgu Jiu, și pe numerele de telefon la DSP, Poliție și aduc la cunoștință faptul că vecini de-ai lor au venit dintr-un anumit stat. Și o simplă verificare făcută de organele abilitate este binevenită. Chiar dacă cetățeanul respectiv poate nu a venit dintr-o țară în care avem astăzi cod galben sau roșu. Faptul că cetățenii sunt precauți și anunță sosirea unor persoane în cartier, în blocul lor, în vecinătatea casei lor, cred că este un lucru foarte bun și trebuie apreciat de autoritățile competente pentru că oamenii încearcă să se protejeze”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

În acest moment, peste 500 de târgujieni se află în autoizolare și primesc mâncare din partea municipalității. Fiecare persoană primește mâncare în valoare de 30 de lei în fiecare zi. „Și noi am primit foarte multe apeluri la Primărie. Este foarte bine că oamenii încearcă să prevină astfel de cazuri. Sunt îngrijorați când văd o persoană străină”, a mai spus Romanescu, la Tele3.

Vizualizări: 2,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: