Târgu Jiu: Bani aruncați pe hărți turistice indescifrabile
Administrația locală din Târgu Jiu a tipărit în jur de 20.000 de hărți turistice pe care să le ofere turiștilor care ne vizitează oraşul. Inițiativa ar fi bună, dacă aceste hărți ar putea fi interpretate uşor. Obiectivele turistice abia pot fi identificate pe harta încărcată cu toate blocurile existente în municipiu. Primăria a cheltuit, de la bugetul local, în jur de 10.000 de lei pentru a realiza aceste hărți.
Hărțile au fost realizate de firma Schubert&Franzke din Cluj Napoca, contractată prin încredințare directă, pe SEAP, spune Andi Popescu, directorul Direcției de Turism și Evenimente Culturale.
Harta turistică conține date despre principalele obiective turistice ale municipiului Târgu Jiu, atât în limba română, cât și în engleză. 16 obiective au fost cuprinse: Coloana fără Sfârșit, Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Biserica Sfinții Petru și Pavel, Prefectura Gorj, Catedrala din centrul orașului, sediul primăriei, Muzeul Județean, Muzeul de Artă, Statuia lui Tudor Vladimirescu, Biblioteca Județeană, Casa Iosif Keber, Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu, Mausoleul din fața Prefecturii, Cișmeaua Sâmboteanu și Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.
Harta este însă greu de interpretat, fiind încărcată cu fiecare străduță și bloc din municipiu, astfel că turiștilor le va fi greu să găsească reperele turistice. Este greu chiar și unui cunoscător al municipiului să își dea seama cu ușurință cum poate ajunge la aceste obiective. Să nu mai vorbim că harta nu este nici măcar pliabilă, să poată fi purtată cu ușurință de turiști.
Hărțile au fost distribuite la hotelurile din municipiu, dar pot fi găsite și la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși”. Turiștii le primesc gratuit. „L-am împărțit la hoteluri, la majoritatea. Ne-au ajutat niște voluntari, studenți ai universității din Târgu Jiu, care au făcut practică la noi. Am mai dus și noi, avem și la centru. Nu a fost un efort financiar prea mare, pentru că nu sunt scumpe. Firma care le-a tipărit ne va da gratuit hărțile mari, cum erau cele vechi, împăturite. Așteptăm să le primim”, a declarat Andi Popescu, directorul Direcției de Turism și Evenimente Culturale.
„Am primit și noi câteva hărți de la primărie. Le dăm clienților atunci când se cazează la hotelul nostru”, a spus recepționera de la Hotel Gorj.