Strâng nisipul și sarea rămase pe marginea drumului pentru a le refolosi iarna acesta. Primar: Suntem mai zgârciți

Autoritățile locale din comuna Stănești au luat măsuri drastice pentru a face economii la buget. Pe lângă restricțiile la iluminatul public pe timp de noapte și pregătirile pentru sezonul rece, autoritățile continuă să reducă cheltuielile.


Așa se face că primarul de la Stănești a dispus ca nisipul și sarea rămase pe marginea drumului de iarna trecută să fie strânse și refolosite anul acesta.”Nu vreau să mă avânt de acum să achiziționez mașini întregi de sare și nisip pentru deszăpezirea drumurilor. Iarna trecută a fost blândă din fericire și nu s-a consumat mult material antiderapant. Am pus oamenii de la primărie să strângă nisipul și sarea puse anul trecut pe marginea drumului în zonele cu probleme, pentru că a mai plouat, s-au mai împrăștiat, vedem cât avem și apoi ne gândit dacă mai achiziționăm și cât”, a declarat Constantin Bicheru, primarul din comuna Stănești.

Primăria Stănești nu va încheia nici contract de deszăpezire cu nicio firmă. ”Eu vin din mediul privat și noi suntem mai zgârciți, de aceea trebuie să avem grijă de fiecare leu. Nu o să luăm nicio firmă pentru deszăpezire pentru că ne descurcăm cu utilajul primăriei. Trebuie să luăm o tonă de motorină să o avem în cazul în care va fi vreo criză de combustibil sau ceva restricții. Deocamdată nu avem o sumă stabilită pentru cheltuielile din sezonul rece”, a mai spus edilul din Stănești.

Autoritățile locale de la Stănești au restricționat și Iluminatul public pe timp de noapte în toată comuna.

Vizualizări: 1,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: