Sportivi gorjeni la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics

Echipa României formată din 31 de sportivi și 16 antrenori, staff tehnic și medic va participa la cel mai mare eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Berlin 2023. Din lotul național de atletism al României care va participa la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin fac parte şi patru tineri din Târgu Jiu.

Printre cei 31 de sportivi care reprezintă România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Berlin 2023, sunt din Târgu Jiu. Începând de luni, lotul național de atletism al României, din care fac parte şi sportivii gorjeni participă la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin.

Sportivii români se vor întrece în competiții la nouă sporturi: atletism (4 sportivi din Târgu Jiu); bocce (2 sportivi din Bacău); baschet (3 sportivi din București și doi parteneri unificați din Ploiești și București); înot (4 sportivi din Sfântu-Gheorghe, Timișoara și Târgoviște); judo (4 sportivi din Cluj-Napoca, Baia-Sprie și Bacău); gimnastică artistică (două sportive din Constanța și doi sportivi din București); patinaj role (4 sportivi din Cluj-Napoca); tenis de masă (o sportivă și o parteneră unificată din Deva); tenis de câmp (2 sportivi din București).

Între 12 – 15 iunie 2023, delegația de sportivi de la Special Olympics România va participa la programul Host Town destinat familiarizării sportivilor cu atmosfera Jocurilor Mondiale, echipa României  fiind găzduită de orașul Bayreuth.

„Ne bucurăm să participăm la cea de-a 27-a ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics de la Berlin și să avem susținători importanți, atât pentru deplasare și echipament, cât și pentru mediatizarea evenimentului. Cel mai mare eveniment mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale este sărbătoarea incluziunii sociale prin SPORT – un prilej de a le demonstra  oamenilor din lumea întreagă că suntem uniți de aceleași valori, dincolo de abilitățile noastre: ambiție, perseverență, auto-depășire și speranță. În 2023, am avut alături parteneri puternici, care ne-au susținut în misiunea noastră de a reprezenta România cu încredere și bucurie”, a spus Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 17 iunie, iar întrecerile sportive se vor desfășura în perioada 17 – 25 iunie. La competiție vor participa peste 7.000 de sportivi din 190 de țări care vor concura la 26 de discipline sportive. Sunt implicați 20.000 de voluntari și sunt așteptați 300.000 de vizitatori.

Galerie foto



Vizualizări: 762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: