Seri de excepţie la bibliotecă: teatru, lectură, film!
Biblioteca Judeţeană ”Christian Tell” din Târgu Jiu va fi gazda a două mari evenimente culturale în această săptămână. Iubitorii de teatru și lectură vor putea urmări joi, 8 decembrie, o piesă de teatru jucată de actorii de la Elvira Godeanu, iar vineri sunt aşteptaţi să lectureze romanul ”O viaţă de rezervă”. În paralel, participanţii pot urmări şi pelicula realizată după acest roman.
”D-ale carnavalului” de I.L Caragiale este piesa ce va fi pusă în scenă de doi mari actori ai Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” și câțiva elevi talentați din oraș. Regia este asigurată de actorul Ioan Alexandrescu, iar spectacolul este programat joi, 8 decembrie, de la ora 20.00. ”D-ale Carnavalului este cea de-a treia piesă pe care o punem în scena frumoasă pe care sala de lectură o oferă. Practic, este vorba de continuarea unui proiect pe care l-am demarat împreună cu Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”, teatru-lectură. Oamenii deja s-au obișnuit și vin într-un număr rezonabil”, a spus Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” din Târgu Jiu.
”O viaţă de rezervă”
Vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, elevii de la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” şi Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu” propun o seară de lectură cinematografică despre romanul ”O viaţă de rezervă” scris de Jodi Picoult și filmul ”My Sisters Keeper” care reprezintă ecranizarea cărții cu același titlu.
Elena Roată, profesor de limba și literatura română, nu dezvăluie misterul, însă spune că este o poveste specială pentru această perioadă. ”Cartea a fost aleasă printr-un vot direct de către elevi, iar filmul ecranizat după carte aduce în discuție, până la urmă, aspecte mult mai dramatice, decât cazul prezentat în carte. Aşadar, se face o evaluare a diferenţelor şi asemănărilor între carte și film, cu siguranţă că va aprinde spiritele vineri seara, la această minunată gazdă, Biblioteca Județeană”, a spus Elena Roată, profesor de limba română.
Implicată în proiect este și Marilena Pîrvulescu, profesor la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”. ”Sperăm să asigurăm un climat de înțelegere a unei cărți care prezintă un caz dramatic și poate că este bine ca de sărbători să ne întoarcem spre om și spre suferință”, a mai spus Elena Roată, profesor de limba și literatura română.