Semnal de alarmă de pe DN 66: Mor oamenii pe capete!
Pe Drumul Naţional 66 se produc tot mai multe accidente de circulaţie grave, iar oamenii dau vina pe capetele de pod. Doi deputaţi de Gorj, dar şi primarii localităţilor tranzitate de acest tronson de drum cer să se ia măsuri.
La Drăguţeşti, numai în două săptămâni, au murit doi tineri în accidente diferite. Alte patru persoane sunt în stare gravă la spitale din ţară. Primarul din localitate trage un nou semnal de alarmă. „Specialiştii, cei de la Drumuri, cei care au făcut proiectul, să vină să dea o soluţie. Nu e normal să îngropăm copii şi oameni. Ce putem să spunem părinţilor care îşi îngroapă copilul peste câteva zile. Mor oamenii pe capete pe acest tronson de drum. Nu e normal ce se întâmplă. Cei care au făcut acest proiect trebuie să răspundă, să remediem aceste probleme”, a fost apelul lui Ion Popescu, edilul din Drăguţeşti.
Capcane mortale
Şi la Rovinari, sunt probleme. Au fost constatate deficienţe şi la proiect, spune primarul Robert Filip. Şanţurile adânci de aproape doi metri sunt capcane mortale. „Una dintre măsuri poate ar fi instalarea unor radare mobile pentru că nişte radare mobile i-ar face pe aceşti oameni să fie mai conştienţi. Proiectantul acestui tronson de drum a avut foarte multe greşeli. Puteau fi puşi nişte parapeţi de protecţie. În alte zone, există. La noi, nu. Şanţurile sunt foarte adânci. Sunt de doi metri, sunt betonate. Ar fi putut să prevadă aceste protecţii, nişte radare mobile şi atunci nu o să mai avem probleme”, spune primarul din Rovinari, Robert Filip.
Văcaru invită Corpul de Control în Gorj
Deputaţii Victor Ponta şi Alin Văcaru aşteaptă un răspuns din partea ministrului Transporturilor. Văcaru, de altfel, chiar l-a sfătuit pe ministru să trimită Corpul de Control în Gorj. „Foarte mulţi oameni din Drăguţeşti m-au sunat să-mi spună să găsim nişte soluţii împreună cu Poliţia, cu Ministerul Transporturilor, să nu se mai întâmple aşa ceva. Să pună nişte limitatoare de viteză, nişte radare fixe. Noi am făcut această interpelare pentru ca doamna ministru să găsească o soluţie. Să vină să verifice. Nu s-a folosit nici mixtura care trebuia acolo, ne-au spus oamenii. Cred că ar trebui să trimită Corpul de Control în Gorj să verifice toate aceste aspecte sesizate de oameni”, a declarat deputatul Alin Văcaru.
Ion Tudor: Am luat-o razna?
Reacţia şefilor de la Drumuri nu s-a lăsat aşteptată prea mult. Nu şanţurile ori capetele de pod sunt problemele, ci viteza excesivă. „Dumnezeu să mă ierte. Ştiu foarte bine drumul dumnealor. Şi domnul Văcaru, şi domnul Ponta, că doar pe vremea dumnealor s-a făcut. Şi s-a făcut bine şi pe un proiect finanţat de Uniunea Europeană unde nu te joci, nu faci podul cum vrei tu, mai mare, mai mic, mai la stânga. Aşa a fost făcut proiectul. Problema nu sunt acele timpane. Am luat-o razna? Iertaţi-mă, oameni buni, maşina trebuie să meargă pe drumuri, nu pe şanţuri. Chiar dacă nu ar fi fost aceste timpane. Chiar dacă nu ar fi fost timpane la poduri, tragedia tot s-ar fi întâmplat. Voiau să nu se mai facă poduri? Nu ne putem bate joc de un proiect finanţat cu bani de la Uniunea Europeană”, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.