Şeful SRI demisionează

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, a anunțat luni, 3 iulie, că a decis să renunțe la șefia SRI, spunând că și-a îndeplinit obiectivele propuse.

„Este momentul să constat că obiectivele profesionale pe care mi le-am propus la preluarea mandatului de director au fost îndeplinite. Prin urmare, pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea SRI. Încheirea mandatului meu este o decizie pe care am discutat-o deschis în ultimele săptămâni cu președintele României”, a anunțat Eduard Hellvig, precizând că l-a informat în legătură cu decizia sa și pe președintele Comisiei de control parlamentar al activității SRI, potrivit libertate.net.

Hellvig spune că, din punctul lui de vedere, decizia de a pleca dintr-o funcție de putere este un „gest de sănătate democratică”, iar rațiunile hotărârii sale au fost înțelese: „Este o cutumă greșită la noi ca cei care dețin funcții de putere să nu plece din ele decât în ultima clipă, eventual forțați. Majoritatea celor care dețin puterea nu renunță la ea din diverse motive. Personal, cred că este nevoie de un asemenea pas. (…) Este sănătos pentru democrație, pentru echilibrul puterilor în stat, ca un director de serviciu de informații să aibă un mandat limitat în timp”.

Vizualizări: 1,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: