Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Se redeschide războiul între Ciocea şi PSD Gorj

Tribunalul Gorj a motivat decizia dată în procesul dintre Ion Ciocea şi organizaţia judeţeană a PSD Gorj, proces în cadrul căruia primarul de la Bustuchin cerea instanţei să oblige filiala condusă de Florin Cârciumaru să îi pună la dispoziţie o serie de documente. Actele ar urma să fie folosite de edil în continuarea demersurilor sale pe cale penală faţă de partidul în care a crezut până în toamna lui 2016.

PSD Gorj l-a susţinut pe Ciocea pentru un post de deputat, acesta fiind votat să candideze pe locul II pe lista filialei, după Victor Ponta. Lista nu a fost însă aprobată la Bucureşti, iar Ciocea a fost „zburat” de pe listă pe motiv că avea un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, pe care l-a şi câştigat. Între timp, nimeni din partid nu se mai leagă de faptul că inclusiv preşedintele PSD, Liviu Dragnea, are o condamnare penală definitivă, în cazul lui Ciocea procesul său cu ANI fiind numai bun ca pretext pentru a fi îndepărtat.

Ping-pongul dintre Ciocea şi PSD Gorj s-a purtat anul trecut prin instanţă, judecătorii stabilind la sfârşitul anului că primarului trebuie să îi fie puse la dispoziţie documentele pe care le cere. Nu i-a fost aprobată însă şi cererea prin care dorea să îi fie acordate despăgubiri materiale echivalente cu salariul lunar de 10.000 de lei al unui deputat, pentru o perioadă de 4 ani, cât durează mandatul. Între timp, lefurile parlamentarilor au ajuns la câteva mii de euro lunar, dar instanţa a reţinut că filiala nu poate fi obligată la plata unor asemenea sume.

„În cauză, deşi reclamantul solicită acordarea despăgubirilor materiale, constând în cuantumul indemnizaţiei de parlamentar, ce i-ar fi fost acordată, dacă ar fi fost ales în Parlament, acesta nu a probat faptul că, în cazul în care ar fi fost propus pe listele de alegeri în mandatul 2016-2020, ar fi fost şi ales. Cum nu s-a dovedit certitudinea în acest sens, cererea reclamantului, de acordare a cuantumului acestei indemnizaţii, nu este fondată, ea urmând să fie respinsă. De asemenea, nu este dovedită îndreptăţirea la daune morale, dat fiind că reclamantul nu a dovedit prejudiciul de natură morală suferit urmare a nepropunerii sale pe listele de candidaţi pentru Parlamentul României, acesta exercitându-şi în continuare, în mod continuu, activitatea la Primăria Comunei Bustuchin, în calitate de Primar, primind în consecinţă toate drepturile ce decurg din aceasta, nefiind astfel probată în mod real suferinţa produsă de lipsa sa de pe listele de alegeri parlamentare.  Mai mult, în cauza dedusă judecăţii nefăcându-se dovada vreunei fraude în ce priveşte stabilirea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare pentru mandatul 2016-2020, cererea reclamantului, pentru daune morale va fi respinsă, ea fiind nefondată”, se arată în motivarea instanţei.

Decizia magistraţilor nu este definitivă, ea putând fi contestată în perioada următoare. Ion Ciocea crede însă că prea multe lucruri nu se mai pot schimba cel puţin în privinţa documentelor pe care aşteaptă să le primească de la organizaţie. El spune că va folosi acele hârtii pentru a depune apoi plângere penală împotriva celor care l-au îndepărtat de pe lista cu candidaţi, până la punerea sub acuzare a vreunei persoane mai fiind însă cale lungă.

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: