Se deschide un centru social la Mătăsari

Consiliul Judeţean Gorj înfiinţează un centru social pentru persoanele din Mătăsari. Este vorba despre Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Mătăsari, format prin restructurarea Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru adulți ,,Bîlteni” Târgu Jiu.

Centrul va dispune de o capacitate de 30 de locuri şi va fi situat în comuna Mătăsari, Sat Mătăsari, str. Minei, nr.7.

Obiectivele centrului sunt următoarele: recuperarea diferitelor afecţiuni ale beneficiarilor; demarginalizarea socială a beneficiarilor; reinserţia familială şi socială a beneficiarilor; satisfacerea nevoilor sociale, a celor speciale, individuale, familiale sau de grup ale beneficiarilor; depăşirea situaţiilor de dificultate; prevenirea şi combaterea riscului de excluziune socială; promovarea incluziunii sociale şi creşterea calităţii vieţii.

Pentru a fi admiși într-un centru pentru persoane adulte cu dizabilități din structura DGASPC Gorj, beneficiarii trebuie să îndeplineacă următoarele criterii: să fie persoane încadrate în grad de handicap; să fie persoane cu dizabilităţi cărora nu li s-a putut asigura protecţia sau îngrijirea la domiciliu sau în cadrul altor servicii din comunitate.

Centrul va dispune de medic, psiholog, psihoterapeut, asistent social, asistent medical, instructor de educație, instructor de ergoterapie, maseur, terapeut ocupațional, kinetoterapeut, infirmieră.

Vizualizări: 1,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: