Sculptură celebră realizată de Brâncuși, expusă publicului și păzită non-stop

Celebra sculptură „Sărutul” (1907) de Constantin Brâncuşi (1876-1957), prima din ciclul Săruturilor, va fi expusă la Art Safari Love Edition, din București, doar pentru 10 zile, scrie News.ro. Pe durata acestei expoziţii temporare, Art Safari are program special de vizitare: zilnic, între 21 şi 30 august, 12:00-21:00, şi program obişnuit de Night Tours (vineri şi sâmbătă, 22:00-1:00).

Lucrarea cu valoare de asigurare de 22 de milioane de euro va fi transportată de la Muzeul de Artă Craiova la Bucureşti în condiţii de maximă securitate cu o firmă specializată în transportul de fine art şi va fi escortată de Jandarmeria Română. Capodopera va fi păzită non-stop la Art Safari.

„Sărutul lui Brâncuşi, primul din celebrul ciclu dedicat iubirii, îşi găseşte perfect locul între capodoperele de la National Portrait Gallery. Mulţumim Muzeului de Artă Craiova pentru deschiderea de a ne împrumuta timp de 10 zile o capodoperă care întregeşte expoziţia Love Stories pe care o găzduim în acest sezon. Este o premieră pentru Art Safari, dar şi pentru Capitală. Cu această ocazie, Art Safari va avea un program de vizitare special, fiind deschis zilnic pentru ca publicul să o poată admira în număr cât mai mare. Se spune că primul sărut nu se uită niciodată, aşa că vă invităm să îl vedeţi la Art Safari.”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari şi Comisar al României la Bienala de la Veneţia.

„Ceea ce are, într-adevăr, rost în artă este bucuria. Nu ai neapărată nevoie să înţelegi teoretic. Te face fericit ceea ce vezi? Asta e totul!”, a declarat Emilian Ştefârţă, directorul Muzeului de Artă Craiova.

„Sărutul” expus la Art Safari, aflat în colecţia Muzeului de Artă din Craiova, este realizat din piatră de marnă în 1907 şi este prima sculptură din seria atât de iubită a Săruturilor, la care Brâncuşi a lucrat timp de 40 de ani. „Sărutul” este una dintre cele mai cunoscute capodopere ale artistului, alături de „Muza adormită” (1908), „Prometeu” (1911), „Domnişoara Pogany” (1913), „Nou-născut” (1915), „Pasărea în spaţiu” (1919) şi „Coloana fără sfârşit” (1938).

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: