Sculptori din 5 județe participă la Tabăra de Sculptură de la Polovragi

Comuna Polovragi găzduiește în perioada 1-9 iulie cea de-a VI- a ediție a Taberei de Sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Polovragi și cu Asociația pentru Dezvoltare Locală și Parteneriat Comunitar Polovragi.


Sâmbătă, 1 iulie 2023,  are loc deschiderea Taberei de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România” în spațiul special amenajat pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi începând cu ora 11.00. În acest an, cinci sculptori din Cluj, Vâlcea, Bihor, Vrancea și Gorj promit să realizeze sculpturi în lemn deosebite.


Autoritățile locale din comuna Polovragi au acordat mereu o atenție deosebită acestui eveniment menit să promoveze cultura și tradițiile polovrăgene. 


”Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, a fost mereu aproape de sculptori ajutând cu orice este nevoie pentru ca aceștia să poată să lucreze sculpturile. Și anul acesta sculptorii prezenți la Polovragi vor realiza câte trei sculpturi de fiecare. Tabăra de sculptură este unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona de sub munte, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere”, anunță reprezentanții Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj

 Timp de nouă zile vor fi prezenți la Polovragi sculptori în lemn, sculptori în lemn cu drujba dar și cioplitori în lemn. Județul Gorj va fi reprezentat la Tabăra de sculptură de la Polovragi de Nicolae Rotaru, sculptor, născut în Crasna, județul. Lucrările realizare în timpul taberei vor fi expuse pe platoul din fața mănăstirii Polovragi.

Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: