Salată de ardei copți cu usturoi şi ceapă

Ardeii au multe întrebuinţări în bucătărie şi pe lângă felurile de mâncare pregătite cu ardei puteţi face şi delicioase salate. Puteţi prepara rapid o salată de ardei copţi cu usturoi care este perfectă pentru friptură fiind folosită şi ca garnitură uneori. La fel de bine o puteţi  servi ca gustare, cu pâine prăjită.

Ingrediente: 4 ardei graşi (2 rosii si 2 galbeni), 1 ceapa roşie mare, 1 căţel de usturoi, 1 lingură de suc de lămâie (sau oţet), 1/2 legatură de pătrunjel, 1/2 linguriţă de chili, 3 linguri ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se coc ardeii şi se curăţă de pieliţe. Colectaţi într-un bol sucul ardeilor pentru a-l folosi la salată. Se toacă ardeii cubuleţe mici. Într-o tigaie se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tocată cât mai mărunt până se înmoaie puţin. 

Se adaugă usturoiul strivit, sucul de lămâie (sau oţetul), chili şi sare şi piper, după gust. Se fierbe pe foc mic cca 10 minute. Se adaugă ardeii cubuleţe şi sucul lor şi se lasă să fiarbă încă  un minut, amestecând uşor.

La final dregeti salata cu sare şi suc de lămaie şi adaugati pătrunjelul tocat mărunt. Lăsaţi să se răcească la temparatura camerei şi serviţi cu pâine prăjită.

Vizualizări: 2,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: