S-a găsit submarinul ce a decis soarta celui de-al Doilea Război Mondial!

Epava submarinului USS Harder, care a scufundat în câteva zile atât de multe nave japoneze încât a decis practic soarta celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită după 80 de ani. Epava se află la peste 900 de metri adâncime, în Marea Chinei de Sud.

Epava unui submarin al Marinei SUA care a scufundat cele mai multe nave de război japoneze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost găsită în Marea Chinei de Sud, la aproximativ 80 de ani după ce a fost scufundată de forțele inamice, scrie BBC.

USS Harder a fost găsit la 914 metri sub apă în largul insulei Luzon, din nordul Filipinelor. Submarinul a fost scufundat în luptă pe 29 august 1944, împreună cu echipajul său de 79 de oameni.

Într-una dintre ultimele sale misiuni de război, USS Harder a scufundat trei distrugătoare japoneze și a avariat grav alte două în decurs de doar 4 zile, potrivit Comandamentului pentru Istorie și Patrimoniu al Marinei SUA. Acest lucru i-a forțat pe japonezi să-și schimbe planurile de luptă și să întârzie transportul forțelor, ceea ce a contribuit la înfrângerea lor.

USS Harder, care a navigat sub motto-ul ”Hit 'em harder”, a fost descoperit în urma căutărilor derulate prin proiectul Lost 52, care are ca scop găsirea celor 52 de submarine americane pierdute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost găsit stând drept pe chilă, adică pe coloana sa vertebrală și relativ intact, a anunțat Marina SUA.

Vizualizări: 4,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: