Rușeț monitorizează ALDE. “Nu mi-am spus ultimul cuvânt”
Ion Rușeț a analizat la un post de televiziune acțiunile politice ale unor lideri din Gorj, arătând că monitorizează îndeaproape partidele politice, în special ALDE, partidul din care a făcut parte. “Nu mi-am spus ultimul cuvânt în politică”, a avertizat Rușeț în interviul de la TV Sud.
Reporter: Primarul ALDE din Rovinari a spus că vrea să demareze procedurile de dizolvare a Consiliului Local prin referendum. Cum comentați?
Ion Rușeț: Este o declarație politică. Eu îl cunosc bine pe Robert Filip, s-ar putea să fie supărat, nemulțumit, și îl cred. A inițiat câteva proiecte importante pentru orașul Rovinari, era vorba de atragerea de fonduri externe. Consilierii PNL nu au votat. Dar, spune că două ședințe extraordinare nu au fost prezenți, iar în a treia nu au votat. Ori, legea administrației locale spune că dacă trei luni consecutiv, adică trei ședințe ordinare, nu se adoptă niciun proiect... Ori, proiectele au fost respinse, deci au fost adoptate proiecte de respingere. Sigur, dânsul face o declarație politică, pentru că nu reușește să aibă un dialog cu reprezentanții PNL. Inițial liberalii au condiționat participarea la dezbateri de validarea noului consilier local. Consilierul a fost validat, liberalii au venit la ședință, dar nu au votat.
Rep.: Nu credeți că este posibilă dizolvarea consiliului local în acest moment?
I.R.: Cred că domnul Filip se pregătește pentru al doilea mandat pe modelul Traian Băsescu. În momentul de față discutăm de un ultimatum dat Consiliului Local. Nu cred că domnul Filip își permite acum să procedeze la demararea procedurii. Dar, este un ultimatum, un avertisment către consilieri și o pregătire pentru etapa din 2020, în sensul că va spune în campanie: am vrut să fac multe, am avut un consiliu local ostil, am pierdut atâtea milioane de euro.
Rep.: Nu va reuși să facă o majoritate în actualul Consiliu Local?
I.R.: Gândiți-vă că la Rovinari nu este viceprimar. Deși au fost declarații din partea primarului că ar putea negocia postul cu PNL, iată că nu s-au făcut pași. (...) În politică este posibil orice, dar nu cred că este posibil ca Laurențiu Chivu să devină viceprimar. Este și acea luptă pe rețelele de socializare cu primarul. Ar trebui un moment pusă batista pe țambal pentru a se ajunge la o normalitate. Dar, cred că domnul Filip nu va marșa pe acordarea postului de viceprimar la PNL, cred că va merge fără viceprimar până în 2020. Ar fi o greșeală politică, pentru că un viceprimar PNL va fi un adversar de temut în 2020, așa că este puțin probabil să o accepte. Doar dacă va lua în calcul o candidatură din partea PNL în 2020, abia atunci va accepta un viceprimar liberal.
Rep.: Marcel Romanescu a spus că a avut negocieri la București cu liderii ALDE și PSRo pentru formarea unei majorități la Târgu Jiu.
I.R.: Haideți să fim serioși. Marcel Romanescu a câștigat detașat la Târgu Jiu, într-un fief PSD și este o personalitate politică a momentului. Cred că Romanescu a vrut să dea un avertisment colegilor lui din PNL. Practic, PSRo este ca un șapte fără cap, pentru că Mircea Geoană nu mai apare, consilierii nu știu de cine mai ascultă. Iar ALDE este într-o alianță națională cu PSD.
Rep.: Și la Motru sunt certuri interminabile, acolo cine are de pierdut?
I.R.: Cred că la Motru toată lumea are de pierdut. S-ar putea ca în 2020 să apară o personalitate care să spună STOP! Să piardă și domnul Jianu, și domnul Morega. Comunitatea de acolo este condamnată să piardă și cred că PSD va încerca și o altă analiză. Dacă domnul Morega este pus să continue aceste atacuri, înseamnă că nu el este candidatul PSD pentru alegerile din 2020. În privința ALDE, are la Motru doi consilieri în vârstă, are nevoie de un lider tânăr acolo.