Renovarea unei case memoriale ar putea pune o comună pe lista turiștilor

Comuna Bălănești s-ar putea numără printre comunele din Gorj trecute pe harta turistică și în preferințele vizitatorilor, odată cu terminarea lucrărilor de reabilitare și renovare a Casei Memoriale ”Ion Popescu Voitești”. Cel mai probabil casa memorială va fi introdusă în circuitul turistic pentru că are o importanță deosebită pe plan local și chiar național.

Casa Memorială ”Ion Popescu Voitești” a intrat în reabilitare în urmă cu doi ani de zile, iar lucrările sunt aproape finalizate. Investiția la acest imobil, aflat într-o stare avansată de degradare, se realizează de către Consiliul Județean Gorj.

”Casa era într-o avansată stare de degradare. Vreau să vă spun că s-a lucrat foarte bine, constructorul s-a încadrat în timp și a respectat toată arhitectura”, a precizat primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

Autoritățile din comuna Bălănești spera că acest imobil va fi introdus în circuitul turistic. ”Ion Popescu Voitești a fost un mare savant cunoscut atât național cât și internațional. În mod sigura casa memorială va fi introdusă în circuitul turistic, pentru că e un obiectiv de interes județean și chiar național. Aici ar putea ajunge mulți turiști pentru că această casă este deosebită, iar comuna este poziționată într-o zonă geografică foarte bună”, a mai adăugat Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 1,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: