Regulile jocului de table
Atunci cand vine vorba de jocuri de noroc, cu siguranta primul gand ne duce catre pariurile sportive sau catre jocurile de casino, in special pacanele. Totusi, in aceasta categorie a jocurilor de noroc sunt incluse si altele, precum loto, bingo sau table, de exemplu. Jocul de table este si el foarte apreciat de romani si tocmai din acest motiv m-am gandit sa iti prezint in acest articol principalele reguli ale jocului.
Astfel, daca nu ai mai jucat pana acum table si vrei sa inveti cum se joaca, articolul de fata iti va fi extrem de util, fiindca iti voi explica in detaliu tot ceea ce trebuie sa stii pentru a incepe distractia.
Unde poti sa joci table pe bani?
In primul rand, inainte de a trece la regulile propriu-zise ale jocului de table, o informatie utila este cea in legatura cu platformele pe care poti juca table pe bani reali. Bineinteles ca ai si varianta de a te distra gratuit la table, la intalnirile cu prietenii, de exemplu sau chiar pe internet, pe diverse platforme gratuite, in compania altor jucatori.
In schimb, sunt multi romani care cauta sa joace table pe bani reali, acolo unde exista o miza adevarata si clar jocul devine mult mai interesant. Un site de gambling online licentiat care are o sectiune dedicata pentru jocul de table este NetBet. Daca iti deschizi cont pe platforma NetBet vei putea juca table online pe bani in compania altor clienti – poti crea propria masa de joc, te poti alatura la mesele deja existente si poti participa chiar si la turnee de table.
Poti citi despre NetBet pareri ale clientilor care au testat deja aceasta platforma si astfel iti vei forma si tu o prima impresie. Din start trebuie sa stii ca NetBet este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati operatori de jocuri de noroc online din Romania, asadar poti fi sigur ca experienta de joc va fi una excelenta.
Care sunt regulile jocului de table?
Tablele reprezinta un joc de noroc care se desfasoara intre 2 participanti, numiti de altfel adversari. Fiecare participant incepe jocul de table cu 15 piese proprii, iar scopul jocului este acela de a scapa primul, inaintea adversarului, de toate piesele de pe tabla.
Jocul de table imbina norocul cu inspiratia si inteligenta mutarilor, astfel ca este destul de apreciat in Romania. Norocul intervine deoarece mutarile tale sunt influentate de aruncarea zarurilor, in timp ce modul in care muti propriu-zis piesele pe tabla iti revine in totalitate.
Jocul de table este destul de simplu de inteles chiar si pentru incepatori si dupa numai cateva partide de antrenament cu siguranta vei deprinde regulile si modul de joc. Trebuie sa ai in vedere urmatoarele reguli de baza:
• Asezarea pieselor pe tabla – orice partida de table porneste cu o asezare fixa a pieselor pe tabla de joc. Pozitionarea pieselor o poti gasi foarte usor pe internet cautand acest lucru.
• Cine are prima mutare? – de obicei, pentru stabilirea jucatorului care are prima mutare se efectueaza o aruncare a zarurilor. Fiecare jucator arunca o data zarurile, iar cel care obtine cel mai mare punctaj va incepe partida. Totusi, la table online pot exista situatii in care cel care a creat masa de joc va incepe partida.
• Cum se muta piesele? – cand iti vine randul la mutare, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa arunci zarurile. Acestea vor indica numarul de pozitii pe care poti muta piesele. Piesele se muta in sens invers acelor de ceasornic, scopul fiind sa le aduci pe toate in propria “casa”. Un zar dublu (acelasi numar pe ambele zaruri) iti va aduce 4 mutari disponibile, in timp ce daca zarurile indica numere diferite atunci vei avea la dispozitie 2 mutari, reprezentate de valorile indicate de zar.
• Cum se blocheaza pozitiile pe tabla? – tabla de joc are in total 24 de pozitii (linii) pe care se pot aseza piesele. In momentul in care o linie este ocupata cu 2 sau mai multe piese ale aceluiasi jucator, atunci respectiva pozitie este blocata. Asta inseamna ca adversarul nu va putea aduce piesele pe linia respectiva, insa poate “sari” peste respectivul blocaj, daca zarul ii permite.
• Eliminarea pieselor adversarului – atunci cand pe o linie de pe tabla exista o singura piesa aceasta este descoperita. Asta inseamna ca daca zarul iti permite sa ajungi pe respectiva pozitie atunci poti elimina piesa adversarului. Odata eliminata, piesa respectiva poate fi reintrodusa in joc incepand din “casa” adversarului, daca exista pozitii libere si zarul permite mutarea.
• Scoaterea pieselor de pe tabla – in momentul in care ti-ai adus toate piesele in “casa”, atunci poti incepe sa le scoti din joc. Pentru asta bineinteles arunci zarurile si in functie de numerele afisate pe ele scoti piese de pe pozitiile respective. Daca zarul indica o pozitie pe care nu ai nicio piesa, atunci trebuie sa faci mutarea unei alte piese. De asemenea, poti alege oricand sa faci o mutare in locul scoaterii unei piese, daca acest lucru consideri ca este mai avantajos.
Castigatorul partidei de table este cel care reuseste primul sa scoata din joc toate piesele proprii.
Pe langa regulile de baza prezentate mai sus exista si alte cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii:
• Victorie dubla – daca reusesti sa iti scoti toate piesele din joc, iar adversarul nu a apucat sa scoata nici macar o piesa, atunci se considera victorie dubla.
• Victorie tripla – daca reusesti sa iti scoti toate piesele din joc, iar adversarul nu a apucat sa scoata nici macar o piesa si are cel putin o piesa in “casa” ta, atunci se considera victorie tripla.
Chiar daca la prima vedere regulile jocului de table iti pot parea complicate, in realitate insa lucrurile sunt foarte simple. Jucand cateva partide de table si cunoscand in prealabil regulile de baza vei deprinde foarte usor modul de functionare a jocului. Ulterior te poti distra gratuit sau poti incepe chiar sa castigi bani reali din jocul de table.