Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Rector UCB: Am capacitatea să trec peste animozităţi

Rectorul Universităţii Constantin Brâncuși (UCB) din Târgu Jiu, Luminiţa Popescu, face un sondaj în rândul profesorilor pentru a afla pe cine susţin aceştia pentru cele două funcţii de prorector. Măsura vine în contextul în care primele nominalizări pentru aceste funcţii au fost respinse de Senat. Era vorba atunci de Sorin Ghimiș și Cecilia Răbonțu. Luminița Popescu spune că va ține cont de aceste propuneri atunci când va merge din nou în fața Senatului. Deocamdată nu a fost stabilită o nouă ședință a senatorilor universității.

Reporter: Ați decis pe cine veți propune pentru funcțiile de prorector?

Luminița Popescu: Pentru a fi un cadru mai democratic, am solicitat să vină propuneri și dinspre facultăți, propuneri de oameni pe care comunitatea academică îi susține pentru funcția de prorector, din care eu să agreez două persoane pe care să le propun Senatului. Le-am spus colegilor mei, lucrez cu absolut orice cadru didactic din universitate al cărui interes este cel instituțional, adică universitatea. Nu am niciun fel de parti-pris cu niciun coleg. Poate au fost în timp animozităţi între mine și anumiți colegi. Eu am capacitatea să trec peste aceste animozităţi atunci când interesul universității este cel care primează pentru toate părţile.

Rep.: Cine va face aceste propuneri? Dascălii sau decanii?

L.P.: Departamentele, toți profesorii. Ei se vor întâlni în departamente și pot să propună. Facultăţile care au un număr mai mare de cadre didactice, cum sunt Facultatea de Inginerie și Dezvoltare Durabilă, Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Științe ale Educației și Management Public, pot să propună două persoane. Facultăţile cu un număr mai mic de cadre didactice, Științe Medicale și Comportamentale și Drept, cred că ar putea să propună un prorector. Eu voi vedea dintre aceste propuneri, care sunt persoanele cu o minimă experiență managerială și care sunt persoanele cu care pot să lucrez cel mai bine dintre toți.

Rep.: Cât vor conta propunerile profesorilor?

L.P.: Vor conta mult, pentru că următoarele două propuneri vor fi dintre propunerile facultăţilor. Chiar dacă vor fi alte persoane decât cele pe care eu le-am propus iniţial.   

 Rep.: Spuneaţi la un moment dat că este nevoie urgent de numirea unor prorectori în ideea în care sunt multe documente care trebuie semnate în universitate iar vechii prorectori aveau specimen de semnătură.

L.P.: Universitatea are nevoie de prorectori, dar asta nu înseamnă că nu ne desfăşurăm activitatea în bune condiţii, cu respectarea standardelor și legislaţiei în vigoare. Pot deocamdată, încă pot, să acopăr toate problematicile curente ale universităţii.

Vizualizări: 1,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: