Recoltare de celule stem la Spitalul 700

Părinţii din Târgu Jiu care doresc să recolteze celule stem de la copiii lor pot face acest lucră fără să meargă la o altă clinică din ţară sau străinătate. De aproximativ doi ani acest lucru se poate face şi la secţia de ginecologie a spitalului Judeţean Târgu Jiu, mai multe mămici solicitând până în prezent acest lucru.

Mai multe cupluri au solicitat medicilor gorjeni să recolteze celule stem din cordonul ombilical al copiilor lor. Potrivit specialiştilor, apelând la recoltarea de celule stem se poate asigura viaţa copilului, celula stem fiind o formă de asigurare prin care copilul nu primeşte bani, ci şanse...

„Au fost mai multe solicitări pentru recoltarea de celule stem. Chiar săptămâna trecută am făcut o astfel de recoltare. Noi nu facem altceva decât să recoltăm aceste celule şi să le păstrăm până când reprezentanţii firmei care se ocupă de transportul acestora la banca de celule stem. La noi intervenţia este gratuită singurele taxe pe care solicitanţii trebuie să le plătească firmei fiind legate transportul sângelui placentar, examinarea şi prelucrarea acestuia. În plus mai trebuie achitată şi o taxă anuală”, a precizat medicul Petru Lucaci, şeful secţiei de Ginecologie din cadrul spitalului judeţean Târgu Jiu.

Cuplurile care intenţionează să asigure viitorul copiilor lor prin recoltarea şi depozitarea de sânge placentar într-o bancă de celule stem trebuie să demareze procedurile cu două-trei luni înainte de naşterea copilului luând în acest sens legătura firma care reprezintă banca de celule stem în România. În scurt timp, cei interesaţi vor primi acasă pachetul de documente necesare pentru a asigura cadrul legal pentru recoltarea sângelui placentar care după ce vor fi vor fi completate şi semnate trebuie returnate firmei respective.

3.500 lei pentru viitorul copilului

Înainte cu aproximativ şase săptămâni de naşterea copilului, aceasta va expedia materialele necesare pentru efectuarea prelevării sângelui placentar  printre care şi kitul de prelevare în care intră toate materialele necesare efectuării prelevării. După ce a avut loc naşterea şi prelevarea sângelui placentara fost efectuată, banca de celule trebuie să fie anunţată telefonic iar un reprezentant al acesteia se va prezenta în cel mai scurt timp pentru a prelua sângele de la spital. Formalităţile nu se încheie aici. La aproximativ două-trei luni de la naştere părinţii copilului vor primi acasă certificatul care atestă viabilitatea sângelui placentar pentru transplant şi, totodată facturile pentru serviciile prestate. Taxele de prelevare, transport şi examinare practicate de societăţile care colaborează cu băncile de celule stem se ridică la aproximativ 3.500 lei. La acestea se adaugă în jur de 140 lei taxă anuală de depozitare.

“La prima vedere poate părea o sumă mare. Însă fiind vorba de sănătatea copilului nu este mult. Celulele stem pot într-adevăr să salveze viaţa acestea fiind utilizate cu precădere în afecţiuni cardiologice, neurologice şi leucemii”, a mai precizat doctorul Lucaci.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: