Recepţia stadionului ar putea dura două săptămâni

Procedura de recepţie a lucrărilor de la stadionul din Târgu Jiu a demarat deja şi se aşteaptă ca aceasta să fie finalizată în cursul lunii iulie. Primarul Marcel Romanescu vrea o procedură foarte strictă pentru a nu se ajunge la aceleaşi probleme de la Sala Sporturilor sau Teatrul Elvira Godeanu, unde apa se infiltrează la fiecare ploaie prin acoperiş.

Reprezentanţii celor două firme care au câştigat licitaţia pentru a construi stadionul din Târgu Jiu, ACI Cluj şi CON-A Sibiu, şi-au trimis la Târgu Jiu reprezentanţii care, împreună cu conducerea Companiei Naţionale de Investiţii, au format echipa care va analiza toate lucrările efectuate, va semna recepţia lucrării şi va preda fiecare obiectiv din stadion către Primăria Târgu Jiu, cea care va prelua în administrare stadionul.

Primarul Marcel Romanescu estimează că această procedură va dura cel puţin două săptămâni şi a cerut reprezentanţilor primăriei care vor lua parte la recepţie să fie vigilenţi pentru a nu apărea probleme imediat după recepţie: „Procedura de recepţie a stadionului va dura vreo două săptămâni, pentru că vorbim de un obiectiv de investiţii foarte mare, iar interesul meu ca primar, şi ca reprezentant al autorităţii, este ca această procedură să se facă foarte, foarte atent. Vom avea cel puţin un reprezentant în această comisie de recepţie, şi am avut o discuţie în acest sens cu domnul Chiriac şi cu domnul director Ionescu, le-am solicitat ca toată această recepţie să fie supravegheată în fiecare moment de către reprezentantul pe care Primăria îl va avea acolo, pentru a nu mai avea problemele pe care le-am avut anterior la Teatru sau la Sala Sporturilor. Nu mi-aş dori ca după ce se termină recepţia să mai apară probleme imediat după ce preluăm acest stadion. Nu am cunoştinţele tehnice necesare, dar sper ca acela care va fi desemnat de către noi în comisia de recepţie să poată să urmărească în totalitate această recepţie”.

După ce va fi recepţionat, stadionul va fi predat primăriei care va trebui apoi să obțină toate avizele necesare pentru ca arena să poată fi dată în folosință. Vor trebui să fie întocmite o serie de documente pentru introducerea stadionului în domeniul public al orașului Târgu Jiu. Sarcina obținerii avizelor de funcţionare va reveni beneficiarului care va răspunde şi de organizarea de competiții sau alte manifestări în cadrul complexului sportiv din Târgu Jiu.

Orice stadion pe care se organizează meciuri sau alte competiţii este reprezentat de un administrator care ţine permanent legătura cu organizatorii evenimentului. FRF şi LPF organizează în fiecare an instruiri cu personalul stadioanelor din ţară, tocmai pentru a nu avea probleme la meciurile care se organizează pe acestea sau la omologarea bazelor sportive. Pentru a putea funcţiona, stadionul va avea nevoie de personal calificat care se deservească diferitele instalaţi specifice din incinta acestuia.

La Craiova, după preluarea stadionului, primăria din Bănie a înfiinţat un serviciu special în cadrul municipalității format din 23 de angajați care administrează stadionul.

Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: