Reabilitează toate școlile închise din localitate

Toate școlile închise din cauză că nu au mai avut elevi vor fi reabilitate. Vorbim de 8 unități de învățământ din comuna gorjeană Dănești, care în prezent sunt într-o avansată stare de degradare. Autoritățile locale se gândesc să le schimbe destinația, ca imobilele să nu se piardă.

La nivelul comunei Dănești au funcționat cândva nu mai puțin de 11 școli. Fiecare sat avea unitate de învățământ, dar pentru că numărul elevilor a scăzut de la un an la altul, treptat multe dintre ele s-au închis. Așa se face că, în prezent, în comuna Dănești mai funcționează doar școlile din satele Văcarea și Barza.

Deși clădirile în care au funcționat școlile sunt într-o avansată stare de degradare, primarul din Dănești s-a gândit să le readucă la viață. ”Ne gândim să reabilităm toate școlile de pe raza comunei Dănești, care s-au închis în urmă cu mulți ani, pentru că au rămas fără elevi și acum au ajuns într-o stare deplorabilă. Este păcat să le pierdem și de aceea ne-am gândit să le schimbăm destinația. Nu știm exact în ce le vom transforma pe toate, că avem 9 unități pe care s-a pus lacătul, dar în primă fază o să le schimbăm acoperișul la toate, ca măcar să nu mai plouă în ele. Este păcat să se dărâme sub ochii noștri”, a declarat Mădălin Paliță, primarul din comuna Dănești.

Chiar dacă nu are o idee clară ce va face în fiecare școală închisă, primarul de la Dănești are câteva variante. ”Aș vrea să transform aceste școli lăsate în paragină în centre multifuncționale pentru bătrâni, cluburi pentru petrecerea timpului liber, la școala de la Brătuia ne dorim un așezământ cultural, la școala din Dănești vrem un after school și în restul luăm în calcul amenajarea unor biblioteci sau orice altceva folositor în comună. Școlile care nu mai pot fi salvate și reabilitate o să le demolăm ca să putem construi ceva în locul lor, dar în momentul de față noi nu ne dorim asta, ci vrem să le păstrăm pe toate”, a mai spus primarul Paliță.

Vizualizări: 2,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: