Raport: Grupurile CE Oltenia nu au funcționat aproape un an din cauza opririlor accidentale

Raportul Consiliului de Supraveghere pe anul 2022 arată că opririle accidentale ale grupurilor au fost mai multe, comparativ cu anul 2021. În total, grupurile cu diverse defecțiuni au fost indisponibile aproape 6.000 de ore, adică 250 de zile în total.

Raportul arată că în anul 2022 au fost 75 de incidente tehnice care au dus la întreruperea funcționării grupurilor energetice. În număr de ore, aceste opriri înseamnă o indisponibilitate de 5.339 ore de întrerupere în funcționare a grupurilor. Numărul total de ore de indisponibilitate a grupurilor energetice în această perioadă a fost de 5999 ore, 5.339 ore cauzate de incidente tehnice și 660 ore cauzate de retragerile din exploatare.

”În ceea ce privește opririle accidentale ale capacităților de producție, principalele cauze au fost reprezentate de spargeri ale cazanelor din cauza uzurii tehnice a materialului și de eroziunea provocată de gazele de ardere, zgură și cenușă sau de defectare a unor piese componente ale acestora”, se arată în raport.

Opririle accidentale cauzate de spargerile țevilor la cazane au fost un număr de 60 la 31.12.2022, în creștere cu 12 față de aceeași perioadă a anului 2021, când au fost 48 de opriri accidentale cauzate de spargerile țevilor la cazane.

Cele mai multe probleme au fost la grupul 7 de la Ișalnița și grupul 3 de la Rovinari.

Vizualizări: 924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: