Rămăsițele umane găsite la Bâlteni ar putea fi ale unei bătrâne 

Rămășițele umane găsite la Bâlteni - Gorj, de un bărbat care își plimba câinele, ar putea fi ale unei bătrâne din localitate, cred oamenii din comună.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la fața locului și, conform primelor cercetări, au identificat un craniu cu aspect uman, împreună cu alte fragmente osoase dispersate pe o suprafață de aproximativ 25 de metri. În apropiere, au fost găsite și câteva articole de îmbrăcăminte femeiești, o pereche de ghete din cauciuc și un ceas de damă, conform comunicatului IPJ Gorj.

În localitate, oamenii sunt de părere că ar putea fi vorba despre o femeie în vârstă de 79 de ani, dispărută de ceva timp. Aceasta fusese văzută ultima oară la sfârșitul verii și obișnuia să meargă zilnic pe jos, parcurgând distanțe mari, inclusiv în zilele toride.
„S-a găsit un craniu și câteva oase și un pantof, ceva, atât”, a spus un localnic. Întrebat dacă rămășițele ar putea aparține femeii dispărute, a adăugat: „Nu știu, s-ar putea că dacă doar dânsa e dispărută de pe aici ce putem să spunem, că nu știu, nu am auzit să fie altcineva dispărut”, a declarat un localnic, potrivit Știrile PRO TV.
Femeia, despre care sătenii cred că ar fi victima, era cunoscută pentru obiceiul de a merge pe jos pe distanțe lungi, chiar și până în Rovinari, refuzând de multe ori să fie luată cu mașina. „Foarte mult circula, dar acum mergea într-un baston. Trecea zilnic, trecea și se întorcea, zilnic – și să fi murit ea aici – nu știu ce să vă spun, ea mai venea pe aici, se mai uita, pleca, cine poate să știe”, a spus un alt localnic”, potrivit aceleiași surse.
Deocamdată, anchetatorii așteaptă rezultatele expertizei pentru a confirma identitatea rămășițelor și pentru a clarifica circumstanțele în care s-a produs decesul. Localnicii continuă să speculeze, însă singurul lucru cert este că hainele și încălțămintea găsite la fața locului aparțin unei femei.

Rămășițele osoase și obiectele personale au fost ridicate și trimise către Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea unei constatări medico-legale, urmând ca o expertiză antropologică să stabilească proveniența lor exactă.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și încearcă să identifice persoana de care aparțin rămășițele. 

Vizualizări: 774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: