PUZ pentru două parcuri fotovoltaice ale CE Oltenia

Consiliul Local al comunei gorjene Câlnic a aprobat azi Planul Urbanistic Zonal, prin care Complexul Energetic Oltenia va construi două parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de 260 MW.

Acestea vor fi cele mai mari parcuri fotovoltaice din Oltenia, construite pe halde de steril aparținând carierei de lignit Tismana, de pe raza comunei Câlnic.

"La inițiativa mea, astăzi, Consiliul Local al comunei Câlnic a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea de către Complexul Energetic Oltenia a două parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de circa 233 MW. Această investiție va aduce în comuna Câlnic 30 de noi locuri de muncă permanente, pentru asigurarea operării și mentenanței parcurilor fotovoltaice", a transmis primarul Dumitru Vulpe.

Primul parc fotovoltaic, denumit Tismana II, va avea o capacitatea instalată de 132 MW, se va întinde pe o suprafață de circa 170 Ha și va produce o cantitate de energie anuala de 160.000 MWh.

Proiectarea, execuția și punerea în funcțiune a acestei capacități de producție, va costa 110 milioane de Euro.

Al doilea parc fotovoltaic, denumit Tismana I, va avea o capacitate instalată de 128 MW, se va întinde pe o suprafață de 160 Ha, și va produce o cantitate de energie anuala de 155.000 MWh.

Proiectarea, execuția și punerea în funcțiune a acestei capacități de producție, va costa în jur de 105 milioane Euro.

Durata de execuție a lucrărilor de construire este estimata la 18 luni, perioadă în care vor lucra minim 50 de salariați pentru fiecare parc.

“Prin acțiunile întreprinse de primarul liberal, Dumitru Vulpe, și prin actele administrative emise cu respectarea legii, s-au creat premisele unor investiții majore pe raza comunei”, a transmis PNL Gorj într-un comunicat.

De asemenea, vor fi înființate locuri de munca prin care, persoane din comuna Câlnic își pot asigura venituri pentru familie.

Producerea de energie din surse regenerabile va avea ca efect scăderea prețului energiei la consumatorul final și implicit al cheltuielilor cu utilitățile cetățenilor comunei Câlnic.

"Un alt avantaj al acestei investiții este și obținerea de venituri la bugetul local, din taxele aferente terenului și din impozitul din veniturile salariale, venituri ce dau posibilitatea dezvoltării comunei Câlnic. Mai mult, producerea de energie din surse regenerabile va avea ca efect scăderea prețului energiei la consumatorul final și, implicit, a cheltuielilor cu utilitățile pentru locuitorii comunei noastre. Le mulțumesc consilierilor locali care au înțeles importanța acestei investiții fără precedent în județul Gorj și au votat pentru viitorul comunei Câlnic", a mai spus primarul Vulpe.

Galerie foto


Vizualizări: 1,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: