Protest în București pentru eliminarea combustibililor fosili

Protest în Capitală, pentru eliminarea combustibililor fosili, în contextul Summitului privind ambiția climatică ce va avea loc în New York pe 20 septembrie. Protestul este organizat deFridays for Future și Greenpeace pe data de 15 septembrie. În același timp, în Gorj, există o neliniște și o temere legată de închiderea companiei care oferă zeci de mii de locuri de muncă la nivelul județului. 

Protestul se înscrie într-un efort global, unde milioane de oameni din întreaga lume vor ieși în stradă între 15 și 17 septembrie pentru a atrage atenția asupra urgenței acțiunii climatice. Inițiativa vine într-un moment în care comunitatea internațională se pregătește pentru Summitul privind ambiția climatică, organizat la inițiativa secretarului general al Națiunilor Unite.

Organizatorii din România subliniază că, deși efectele schimbărilor climatice devin tot mai evidente la nivel global și național, Guvernul României pare să ezite în luarea măsurilor necesare pentru a combate aceste probleme și pentru a proteja cetățenii și ecosistemul țării.

Protestul din București va avea loc în Piața Victoriei și va începe la ora 17:00 pe data de 15 septembrie.

În același timp, în Gorj, există o neliniște și o temere legată de închiderea companiei care oferă zeci de mii de locuri de muncă la nivelul județului. 

Vizualizări: 850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: