Profit peste aşteptări pentru Direcţia Silvică Gorj

Se încheie anul şi şefii Direcţiei Silvice Gorj au motive de bucurie atunci când trag linie pentru activitatea din 2018. Cifrele le arată un profit care va fi de 2 milioane de lei la sfârşitul acestui an, dublu faţă de cât îşi propuseseră la începutul lunii ianuarie. Directorul Ovidiu Cârstoc a explicat că banii provin din vânzările de plante medicinale, fructe de pădure, păstrăv de la Tismana şi alte activităţi comerciale pe care Direcţia Silvică le derulează an de an.

În 2018, lucrurile au mers bine pentru Direcţia Silvică Gorj, iar bilanţul arată o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei. „Încheiem anul cu realizări bune, mulţumitoare pentru noi, în condiţiile în care am avut o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei şi un profit de 2 milioane, dublu faţă de cât ne propuseserăm. În vară am recoltat plante medicinale, soc şi mugur de pin, circa 30 de tone, pe care am încasat 60.000 de lei. Am livrat pe piaţa intracomunitară 45 de tone de măceşe, pe care am încasat 200.000 de lei. Am livrat intracomunitar şi 15 tone de ciuperci de pădure, pe care am încasat 300.000 de lei. Sunt rezultate mulţumitoare, mai ales că a fost un an ploios. Ne-am realizat indicatorii pe care ni-i propuseserăm la început de an şi chiar i-am depăşit, lucru valabil şi pentru păstrăvăria de la Tismana, care şi ea şi-a dublat vânzările în acest an”, a menţionat Cârstoc.

Păstrăvăria este condusă de circa un an de Cristian Duicu, care a reuşit ca de la câteva tone vândute în 2017 să ajungă la 16 tone de păstrăv vândut până în prezent. Iar cifrele se vor schimba spre sfârşitul anului, când vânzările de peşte cresc spectaculos mai ales pentru meniul de Revelion, când de pe nicio masă festivă nu lipseşte păstrăvul din meniu.

„E posibil să trecem de 20 de tone până la finalul anului, iar pentru 2019 avem în plan să dublăm această cantitate. Vom livra păstrăv direct către marile hipermarketuri din zona noastră, dar şi din alte locaţii din ţară, ceea ce ne va asigura o desfacere şi mai mare. Avem 75 de bazine aici în care putem creşte până la 100 de tone de peşte. Începem de acum să ne creăm şi propriul puiet, pe care, în aceste condiţii, nu îl mai cumpărăm, iar asta înseamnă un nou câştig pentru noi”, spune Duicu, profitul din acest an al păstrăvăriei de la Tismana fiind estimat la circa 50.000 de lei, asta în condiţiile în care în zonă există mai multe păstrăvării private, iar competiţia pe piaţă este una acerbă.

Vizualizări: 3,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: