Primul model Dacia electric a fost lansat

Dacia a lansat online primul model electric. Ar fi trebuit să vedem în premieră acest model 100% electric la Salonul Auto Electric de la Geneva, care a fost însă anulat din cauza epidemiei de coronavirus din unele zone ale lumii.

Imaginile video prezintă detalii ale caroseriei, ale măștii din față și farurilor, toate având un design diferit de actualele modele Dacia. Sigla mărcii rămâne însă neschimbată.

Primele modele vor fi scoase la vânzare în toată Europa în 2021 sau 2022.

Maşina electrică Dacia va fi un model mic de oraş. Modelul va concura cu Seat Mii Electric, Volkswagen e-UP şi Skoda Citigo – toate realizate de Volkswagen – dar este de aşteptat să coste mai puţin. Thierry Bolloré de la Renault a declarat anul trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt, că Renault încearcă să aducă un vehicul electric în Europa la „aproximativ 11.500 de euro”.

În descrierea dată de Dacia în comunicatul de presă, „citadina electrică 100% se concentrează pe esențial, combinând simplitatea, eficiența și accesibilitatea. Versiunea de producție pentru Dacia Spring Electric va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2021, cu o autonomie ma mare de de 200 de kilometri (calculată după standardul WLTP), ceea ce o face ideală pentru utilizare în mediul urban și suburban.'

Din punct de vedere al dimensiunilor, Dacia Spring este un vehicul mic, de clasă A, cu numai 3,73 metri lungime, 1,58 metri lățime și 1,51 metri înălțime. Are un ampatament de asemenea mic, 2,42 metri, în timp ce volumul portbagajului este de 300 litri.

Vizualizări: 3,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: