Primarul Romanescu nu se teme de acuzaţiile pandurilor

Pandurii continuă disputele cu Primăria Târgu Jiu și Consiliul Local pe mai multe planuri. Ultima acțiune care aparține echipei din Târgu Jiu este plângerea penală făcută la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru o serie de acuzaţii grave, dar primarul Marcel Romanescu spune că nu se teme de acestea.

Acuzațiile celor de la Pandurii sunt destul de grave, respectiv „abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă și furt de proprietate”. Clubul Pandurii susține că cele două entități au ”trecut în patrimoniul public/privat bunuri în valoare de 16 milioane RON (160 miliarde lei vechi), prin acte și hotărâri administrative bazate pe date false.”

Primarul Marcel Romanescu a spus că nu se teme de această plângere penală formulată de Pandurii şi susţine că meritele principale pentru performanţele Pandurilor şi pentru investiţiile realizate le aparţin asociaţiilor, care în decursul anilor au susținut activitatea entității sportive, asta în timp ce recunoscuse anterior că aceste entităţi, inclusiv Primăria, în vremea când el nu era primar, nu şi-au achitat datoriile către club. „Eu privesc cu zâmbetul pe buze aceste acuzaţii. Văd că unii, în momentul de faţă, îşi arogă toate aceste investiţii. Acestea au fost făcute de către acţionari, nu de către domnul Condescu sau de domnul Golea. Dânşii nu au făcut altceva decât să folosească sumele pe care acţionarii le-au transferat în conturile clubului, indiferent că vorbim de CEO, Primărie sau Consiliul Judeţean sau de Aertego, pentru că de acolo au venit aceste sume. De fapt de la cetăţenii acestui judeţ au venit sumele pe care le-au avut la dispoziţie”, a spus edilul la Radio Infinit, acesta putând fi uşor contrazis de cei de la Pandurii cu documente care demonstrează că atunci când s-au făcut majoritatea acelor investiţii, clubul Pandurii se autofinanţa din vânzarea de jucători, din banii de la UEFA sau din bani din vânzarea de abonamente şi nu mai apela la membri asociaţi pentru finanţare.Pandurii au investit enorm în stadionul Municipal în 2012 - 2013, atunci când echipa trebuia să pregătească terenul şi vestiarele pentru cupele europene, şi exact atunci membri asociaţi au fost practic scutiţi de eforturi financiare către Pandurii, pentru că echipa a vândut foarte mulţi jucători pe sume de milioane de euro.

Prin analogie, pe logica expusă de primarul Romanescu, dacă meritele pentru aceste investiţii ar fi doar ale asociaţilor de la Pandurii, atunci şi „meritele” pentru aducerea clubului în insolvenţă ar trebui să le revină tot asociaţilor. După cum se ştie aceştia au girat, prin semnăturile reprezentanţilor lor, persoane cu competenţe manageriale îndoielnice în fruntea clubului şi au dus echipa la un pas de desfiinţare. 

Vizualizări: 1,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: