Primarul din Bâlteni reabilitează şcolile cu sătenii de la ajutor social

Primarul din Bâlteni caută soluţii pentru a face economii. Pentru că are în comună câteva sute de oameni nevoiaşi care primesc ajutor social şi majoritatea dintre aceştia au o meserie, primarul îi foloseşte la reabilitarea şcolilor şi la alte treburi, fără a mai fi nevoit să angajeze o firmă specializată să execute aceste lucrări. În felul acesta, oamenii îşi primesc ajutorul social la timp şi se economisesc şi bani la bugetul local.

În comuna Bălteni sunt peste 300 de persoane care beneficiază de ajutor social pentru că nu au nici un fel de venit. Mulţi dintre aceştia sunt foşti angajaţi din diferite sectoare care cunosc bine meserie. Pentru că trebuie să-şi facă zilele de muncă şi faptul că ştiu meserie, l-a determinat pe primarul Vasile Vlăduleanu să nu mai angajeze firme pentru reabilitarea şcolilor ci să facă lucrările cu cei de la ajutor social. „Pentru mine nu este o mândrie că am foarte multe persoane care primesc ajutor social. Eu consider aceşti bani ca o pomană pentru ei. Nu au un loc de muncă. Mulţi dintre ei sunt meseriaşi, şi meseriaşi buni, care ar putea lucra la orice firmă, dar pentru că nu au un loc de muncă şi nu vor să plece din Bâlteni primesc ajutor social şi-i iau la diferite lucrări prin comună. De exemplu, anul acesta am reabilitat şi am făcut lucrări de igienizare la 14 unităţi de învăţământ din comună. Am scutit bani frumoşi pentru că nu am angajat firme care să facă lucrările şi oamenii îşi primesc ajutorul social”, a declarat Vasile Vlăduleanu. 

Oamenii muncesc pentru bani

Oamenii muncesc pentru că au nevoie de bani şi în felul acesta practică şi meseria pe care o ştiu. „Eu sunt meseriaş, dar nu am serviciu. Primesc ajutor social şi oricum trebuie să-mi fac zilele de muncă. Am lucrat la şcoli, am făcut reparaţii, am pus geamuri, am tencuit, am vopsit. La asta mă pricep. Facem că nu avem altă şansă. Primăria nu are bani să angajeze firme şi muncim noi”, spune unul dintre muncitori. Primarul susţine că meseriaşii nu sunt folosiţi la alte trebuiri prin comună, cum ar fi la săpat de şanţuri, lucrări pe care le fac alte persoane cu ajutor social. „Oamenii ăştia vor să muncească. Am şi din ăia care fug de muncă. Pe cei care ştiu meserie nu-i pun să sape şanţuri sau la alte munci, le găsesc ceva ce ştiu să facă“, a spus Vlăduleanu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: