Primarul care a făcut un parc de 2 hectare la jumătate de km de sat

Satul Miericeaua se remarcă dintre cele zece localități care aparțin comunei gorjene Crușeț printr-un parc întins pe două hectare, situat la ieșirea din localitate. Deși localnicii spun că locul este mai mult gol pentru că este departe, primarul le-a explicat reporterilor HotNews.ro că parcul este amplasat central: „Este exact în centrul comunei. În fine, în centrul geografic al comunei, dar e la kilometrul 0”.

Comuna Cruşeţ, judeţul Gorj. Cu câteva zile înainte de alegerile locale, primarul Teodor Godeanu (PSD) este pe teren, supraveghind lucrările de asfaltare pe o stradă secundară din localitate. Fondurile provin de la bugetul național, prin programul „Anghel Saligny”.

Nori negri de furtună se adună la Cruşeţ, dar lucrătorii continuă să modeleze și să taseze asfaltul, nefiind intimidați de câteva picături de ploaie. „Eu nu văd ploaie. Dacă dumneavoastră îmi arătați ploaie… Poate ați venit dumneavoastră cu ploaie pe parbriz”, spune primarul. Aproape, două doamne așteaptă autobuzul cu umbrelele deschise.

În câteva minute, furtuna lovește Cruşeţul. Ploaia abundentă formează bălți pe asfaltul proaspăt pus. „Merge și pe ploaie asfaltarea… Se așază mai bine materialul. Asfaltul se pune încins și ploaia îl întinde și îl răcește. Oricum ei stropeau cu apă după asfaltare”, explică un sătean.

Primarul Teodor Godeanu, încheind primul său mandat plin, candidează din nou din partea PSD pentru un nou mandat. Anterior, a fost consilier local și viceprimar, având atribuții de primar timp de un an și jumătate, după ce fostul edil Viorel Drăgușin a fost declarat incompatibil de ANI.

În timpul mandatului lui Drăguşin, s-a construit un parc de două hectare în satul Miericeaua, amplasat la marginea localității, lângă pădure. Satul nu are canalizare, dar primarul asigură că „se lucrează”.

Investiția în parc a costat 1,2 miliarde de lei, finanțată de Administrația Fondului de Mediu. Parcul include o fântână arteziană, cișmele, stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice, arbuști și gazon netuns. Cea mai apropiată casă este la aproximativ 500 de metri.

Primarul este mândru de această realizare: „Este exact în centrul comunei. În fine, în centrul geografic al comunei, dar e la kilometrul 0. Chiar și în București trebuie să parcurgi o anumită distanță pentru a ajunge într-un parc”.

„Este o investiție funcțională din anii 2010-2011, unde oamenii vin, își petrec timpul liber, își aduc copiii la locul de joacă și fac fotografii. Sunt mândru de acest parc și am avut grijă să nu fie o investiție pierdută”, a spus primarul.

Întrebat despre lipsa canalizării în Miericeaua, primarul a răspuns: „Am avut proiecte de canalizare în acest mandat pentru alte sate din comună. În paralel se lucrează și la canalizare”.

Locuitorii din Miericeaua au păreri mixte despre parc. O localnică spune: „Ar fi necesară o canalizare, că sunt mașini de spălat, sunt băi… Pe noi nu ne interesează parcul, dar o canalizare ar fi necesară. Acum depinde de primar. Dacă el vrea să ne facă. E un băiat bun primarul, nu e băiat rău”. O altă localnică adaugă: „În parc nu are cine să meargă, copiii sunt puțini. Mai bine să facă canalizare decât parc. De câte ori am trecut pe acolo nu am văzut pe nimeni în parc”.

Printre investițiile recente ale comunei se numără și o mașină de pompieri, achiziționată acum doi ani cu fonduri din bugetul local. „Centrul de pompieri zonal este la Hurezani, la 20 și ceva de kilometri. Am zis că e mai bine să fim dotați pe plan local. Mașina a costat 3 miliarde 400 (lei vechi), cu toate dotările”, a explicat Godeanu.

Primăria Crușeț are în prezent 17 proiecte în derulare, conform primarului: „Pe Anghel Saligny, PNRR, FEADR, Fondul de Mediu, GAL-uri, tot ce se poate accesa. Avem și pe POIM reabilitarea unei școli”, a declarat el reporterilor HotNews.ro.

Vizualizări: 3,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: