Primărița a câștigat procesul și în apel

Primarul din Bumbești Pițic, Irina Cojocaru, a câștigat și în apel procesul cu un consilier local, care ar fi defăimat-o pe paginile de socializare.

Primărița ceruse inițial două sute de mii de euro daune, dar a primit trei mii de euro atât la instanța de fond, cât și în apel, plus cheltuielile de judecată. Sentința nu este definitivă, fiind cu recurs.

Instanța l-a obligat pe cel dat în judecată să retragă de pe reţelele de socializare toate postările la adresa primăriței, dar și să publice hotărârea judecătorească, pe propria pagină de facebook.

“Din probele existente la dosar, s-a apreciat că dreptul la liberă exprimare al pârâtului a fost exercitat cu rea-credinţă”, se arată în documentul de la instanță.
“Dreptul la demnitate face parte din drepturile personalităţii, drepturi ce ocupă poziţia centrală în cadrul drepturilor personale nepatrimoniale aparţinând persoanelor fizice, iar, în conţinutul dreptului la demnitate al unei persoane, intră şi dreptul la reputaţia profesională”, mai arată sursa citată.

Cel acuzat a arătat că postările au fost retrase de pe contul de Facebook înainte de promovarea cererii de chemare în judecată. “De altfel, instanța putea, în mod extrem de ușor, să verifice dacă acestea mai sunt active sau nu pe pagina, prin accesarea acesteia. S-a susținut că aceste postări ar fi fost preluate de o anumită persoană și ar mai exista pe rețeaua de socializare, însă cum se poate observa din chiar înscrisurile depuse de către reclamanta la dosarul cauzei, acestea reprezintă un printscreen și nu o distribuire”, a fost apărarea celui acuzat.
Pe de altă parte, acesta a susținut că un primar trebuie să își asume expunerea publică ce vine odată cu funcția.

Vizualizări: 2,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: