Primăria Târgu Jiu n-a găsit bani pentru Casa de Cultură

Autoritățile din Târgu Jiu încă stau cu mâna întinsă ca să facă rost de bani pentru reabilitarea Casei de Cultură din municipiu. Primăria are nevoie de 4 milioane de euro să pună clădirea la punct, bani pe care nu îi are și pe care i-a cerut Companiei Naționale de Investiții.

Proiectul pentru modernizarea clădirii a fost trimis deja la CNI. Dacă totul va decurge conform plaurilor, anul viitor ar putea fi demarate lucrările la Casa de Cultură. „Am făcut demersurile pentru realizarea acestui obiectiv către Compania Națională de Investiții, fiindcă estimarea noastră implică o sumă mare ce nu poate fi suportată din bugetul local. S-a dat drumul la serviciile de proiectare. Proiectanții s-au prezentat la primărie, au făcut documentele pentru obținerea avizelor. Dorim să finalizăm cât mai repede acest proiect, astfel încât anul viitor să fie inițiate și lucrările de execuție”, a spus Raul Chiriac, directorul de investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

În primă fază, autoritățile își doresc reabilitarea sălii de spectacole. „Ne-am propus realizarea acelor lucrări necesare pentru organizarea de spectacole și lucrări de hidroizolație astfel încât obiectivul să fie protejat. Instalațiile trebuie realizate în toată Casa de Cultură. Ni s-au solicitat documente, au fost depuse. Am invitat proiectantul ca să putem transmite documentele necesare”, a mai declarat Chiriac, la Radio Târgu Jiu.

Casa de Cultură se degradează pe zi ce trece. Prin acoperiș plouă, iar de pe fațadă se desprind bucăți de tencuială.

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: