Primar din Gorj: sper ca Burduja să încetinească procesul de restructurare la CE Oltenia

Primarii din zonele miniere speră ca schimbarea care a avut loc la Ministerul Energiei să fie de bun augur și pentru situația în care se află Complexul Energetic Oltenia. Aceștia și-ar dori ca noul ministru, liberalul Sebastian Burduja să nu pună în aplicare toate măsurile despre care a vorbit fostul ministru, Virgil Popescu. 

Liviu Cotojman edilul din Roșia de Amaradia a declarat că ar fi bine ca Sebastian Burduja să adopte o nouă strategie de restructurare a CE Oltenia. 

"Personal, consider această situație ca fiind una benefică. Domnul Burduja, cu informațiile de la firul ierbii, poate să găsească soluții mai bune astfel încă să nu mai vorbim despre închiderea acestor capacități miniere. Sau, în cel mai rău caz, să vorbim despre o încetinire a acestui proces. Sunt conștient că PNRR ne obligă să închidem aceste capacități energetice pe bază de cărbune și să deschidem altele cu energii regenerabile, dar încă avem zăcăminte de cărbune și eu consider că măcar o încetinire a acestui schimb ar fi indicată", a afirmat primarul localității Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman. 

Vizualizări: 1,264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: