Primar din Gorj, despre neseriozitatea constructorilor: Am pierdut două proiecte

Într-o perioadă în care aproape toate primăriile au accesat fonduri de unde au putut și au demarat lucrări, e tot mai greu să găsească și firme constructoare serioase. Își fac loc și constructori care ori nu au utilaje suficiente, ori nu au prea mulți angajați încât să ducă la bun sfârșit ce s-au angajat să facă. Nu e de mirare că așa sunt primării care au ajuns să piardă bani europeni pentru că firmele nu s-au ținut de lucrări.

Un astfel de exemplu este la Novaci. Edilul Dumitru Leuștean a explicat că Primăria a pierdut două proiecte pe fonduri europene din cauză că au câștigat licitațiile constructori neserioși care nu au respectat termenele de execuție și nu au finalizat lucrările așa cum și-au asumat.

„În perioada 2019, înainte de pandemie, am avut și firme pe care nu am putut să le eliminăm după contestații. Ne-a îngreunat treaba. Chiar am pierdut două proiecte pe POR. Norocul că a venit acest PNRR și le-am înlocuit parțial. Acestea sunt riscuri. Acum suntem mai vigilenți ca să avem colaboratori care să răspundă proiectelor conform contractelor încheiate”, a spus Dumitru Leuștean, într-o emisiune la Radio Accent.

Ca să elimine aceste probleme, primarul a declarat că acum este mult mai atent și mai riguros când vine vorba de acordarea unui contract de lucrări: “Am cerut să vedem ce lucrări mai au în execuție, ce personal au în organigrama lor. E clar că plecăm de la partea tehnică. Vedem câți specialiști au. Am verificat, am cerut clarificări ferme legate inclusiv de termenele date de noi. În felul acesta, am eliminat firme care încercau. Am purtat discuții serioase că nu merge figura și e bine să caute în altă zonă. În felul acesta, am ales ce trebuie și lucrurile decurg bine”.

 

Vizualizări: 3,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: