Prima pentru carieră didactică bagă profesorii în ceață. Lider: S-a dat pe repede înainte

Prima pentru carieră didactică a creat rumoare printre dascalii gorjeni. Lista magazinelor din care aceștia pot face cumpărături este una extrem de săracă și în totală neconcordanță cu așteptările lor. 

Astfel, profesorii se vad nevoiți să mai aștepte cel puțin câteva zile până când situația se va clarifica.

"Cred că această listă a fost făcută pe repede înainte și că se vor mai adauga parteneri de la care să putem face cumpărături. De exemplu, s-a spus că profesorii pot să-și plătească anumite cursuri de perfecționare, ori pe lista din județul Gorj eu nu am văzut văzut această posibilitate. De asemenea, este cazul colegilor care predau Educație Fizică, ei poate nu au nevoie de produse IT, poate le trebuie un trening sau alte materiale didactice. De unde le vor lua? Se mai spune că 30% din sumă nu trebuie justificată, dar de pe card nu pot fi scoși bani, iar la alte magazine nu sunt acceptate cardurile. Ce să înțelegem? Putem să ne cumpărăm ce dorim, dar doar din locații impuse? Sunt multe neclarități și cred ca va mai fi nevoie de câteva zile pentru a se lămuri situația", a declarat Alin Badea, vicepreședinte USLI Gorj. 

Profesorii recunosc faptul că sunt bulversați și că nu știu cum exact pot să cheltuiască cei 1500 de lei astfel încât să fie în legalitate.

"Eu aș dori să cumpăr un telefon. Avem catalog online la liceu și mi-ar fi de folos. Rămâne să vedem dacă am voie, în momentul de față sunt fel și fel de păreri", a afirmat un profesor din municipiul Târgu Jiu. 

Vizualizări: 1,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: