Prelungește foarte simplu viața ștergătoarelor de parbriz
Ștergătoarele de parbriz sunt esențiale pentru a conduce mașina în siguranță pe timp de ploaie. Asigură o vizibilitate bună și îndepărtează murdăria ce se poate depune atât pe parbriz, cât și pe lunetă.
Cu un truc secret, foarte simplu, poți prelungi viața acestora având la îndemână doar de un ingredient din bucătărie. Unii români schimbă periodic ștergătoarele de parbriz, în timp ce alți șoferi preferă să întrețină cu grijă ceea ce au.
Acest truc este valabil pentru ambele categorii, pentru că un ștergător prost sau uzat nu-și va face treaba așa cum trebuie. Sunt mai mulți factori care contribuie la deteriorarea lamelelor ştergătoarelor de parbriz. Printre cele mai frecvente cauze sunt umezeala, praful, razele soarelui, utilizarea stergătoarelor la viteză mare, pentru a îndepărta gheața etc.
O bună întreținere a lamelelor și înlocuirea periodică a acestora îți asigură o vedere bună prin parbriz și siguranță în timp ce conduci. Dacă vezi că nu-ți mai curăță parbrizul sau luneta la fel de bine, înseamnă că este momentul să le schimbi.
Cauciucul ce alcătuiește ștergătorul se va deteriora în timp, din cauza gunoaielor care cad pe parbriz sau a chimicalelor folosite în curățarea și întreținerea mașinii. Poți totuşi prelungi viața lamelelor și a ștergătoarelor tale făcându-ți un obicei de a le curăța periodic.
Totodată, este bine să ții în autoturism un kit de curățare care ar trebui să aibă prosoape de hârtie şi un pulverizator cu oțet. Ingredientul-minune din bucătărie este oțetul ştiut fiind că acest lichid este folosit nu doar la curățenia generală a casei dar şi a geamurilor.
Specialiştii avertizează că riscul de accident poate fi destul de mare, dacă nu ai vizibilitate bună la volan. Iată de ce este absolut necesar să urmezi recomandările de întreținere a ștergătoarelor din dotare. Specialiștii spun că este bine să ai obiceiul să verifici constant ștergătoarele de parbriz, în caz că apare vreo stricăciune la ele.
Este posibil ca unele să te țină ani de zile, fără să fie necesară înlocuirea lor, iar altele să aibă o durată de viață foarte redusă, în funcţie și de „tratamentul” la care le supui.