Pregătiri pentru festivalul sarmalelor și piftiilor din Peștișani

Festivalul sarmalelor și piftiilor din Peștișani, județul Gorj, va avea loc în ultima duminică din septembrie, desfășurându-se într-o singură zi, spre deosebire de ediția de anul trecut. Organizatorii au decis să programeze evenimentul la finalul lunii în speranța unor temperaturi mai scăzute, favorabile pentru păstrarea alimentelor în condiții optime.

Anul acesta, pensiunile locale și gospodinele se pregătesc să prepare peste 20.000 de sarmale, estimare bazată pe succesul edițiilor anterioare. Participanții la festival vor avea ocazia să achiziționeze sarmalele și piftiile pregătite de producătorii locali, bucurându-se astfel de preparate tradiționale realizate cu ingrediente bio.

Unul dintre punctele centrale ale festivalului va fi concursul gastronomic, la care vor participa pensiuni, gospodine, elevii Grupului Școlar din Peștișani și asociații locale, inclusiv Obștea comunei și Asociația Bunicii comunității. Cei mai talentați bucătari vor fi premiați pentru cele mai gustoase sarmale și piftii, care vor include o varietate de rețete, de la sarmale în foi de varză sau viță, până la piftii cu diverse tipuri de carne.

Pe lângă preparatele culinare, vizitatorii vor putea descoperi și produse locale precum fructe, legume, dulceață, murături, siropuri și produse lactate. De asemenea, vor fi expuse obiecte tradiționale realizate de meșteri populari din zonă și din alte părți ale țării.

Vizualizări: 1,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: