Prefectura Gorj și Consiliul Județean, încadrate în clasă de risc seismic

Prefectura Gorj și Consiliul Județean Gorj au fost încadrate în clasa de risc seismic. Culmea, expertizele au arătat că a fost mai afectat de cutremure corpul nou, adică cel în care își desfășoară acum activitatea ambele instituții. Anunțul a fost făcut de Victor Banța, secretarul adjunct în Ministerul Dezvoltării.

„La Compania Națională  de Investiții am primit Raportul de Expertiză pentru încadrare în clasa de “Risc Seismic” pentru Prefectura Gorj, monument istoric clasa A ; Cod LMI: GJ-II-m-A-09191 , raport pe care l-am transmis, imediat, conducătorilor celor două instituții publice fanion ale județului Gorj: Instituția Prefectului Gorj și Consiliul Județean Gorj”, anunță Victor Banța. 

Acesta a mai punctat că ar trebui să se caute alte spații pentru funcționarii care își desfășoară activitatea acum în corpul nou. Cel vechi, care este și monument istoric, a fost închis încă de anul trecut, după cutremur.

PNL

„Conform raportului: Corpul vechi - construit în urmă cu cca. 135 ani a fost încadrat în clasa RS2, iar Corpul nou - construit în urmă cu cca. 55 ani a fost încadrat în clasa RS1. În concluzie, în urma cutremurelor din februarie 2023 din zona Târgu Jiu, corpul nou a fost mult mai grav afectat decât corpul vechi (se construia cu mai multă responsabilitate în sec. XIX decât în anii ‘70 - “80).

Pentru cǎ nu trebuie să ne jucăm cu viața oamenilor, dar nici să intrăm în panică, este necesar ca toți locatarii și chiriașii din clădiri sǎ știe că trebuie să se mute în alte locații. Am intrat în linie dreaptă și cu acest proiect de mare anvergură pentru județul Gorj : “Reabilitare, modernizare și dotare, Prefectura Gorj” - finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin CNI.

Ce urmează ? Intr-un termen de 2-3 luni se va finaliza și Proiectul la faza Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție care va determina valoarea estimativă a lucrărilor - baza inițierii licitației publice pentru serviciile de proiectare și lucrările de construire. După ce licitația se va finaliza, vor începe și lucrările - sper ca la jumătatea anului viitor. Toți acești pași în fazele de proiectare, dar mai ales acest raport de expertiză pentru încadrarea în clasa de risc seismic, trebuie făcuți  cu maximă atenție și rigurozitate deoarece vorbim de o lucrare amplă, grea și de o importanță deosebită, în care nu au ce căuta greșelile”, a mai transmis Victor Banța.

Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: