Prefectul Iulian Popescu anunță că a fost avizat studiul de fezabilitate pentru drumul Craiova-Târgu Jiu

Studiul de Fezabilitate pentru conexiunea dintre Craiova și Târgu Jiu, prin autostradă și drum expres, a primit avizul în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a anunțat prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

Astăzi, în urma unei vizite de lucru la Ministerul Transporturilor alături de secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu, prefectul de Gorj anunță că Studiul de Fezabilitate pentru conexiunea dintre Craiova și Târgu Jiu prin autostradă și drum expres a primit avizul în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Proiectul, care vizează construcția unui nou tronson de 110 km, va cuprinde Autostrada Craiova – Filiași (km 0+000 – km 51+503) și Drumul Expres Filiași – Târgu Jiu (km 51+503 – km 110+100). Acesta reprezintă o mare realizare pentru regiune, oferind o infrastructură modernă și eficientă pentru transportul rutier.

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Transport și se încadrează în Programul de Investiții 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România. Această dezvoltare va aduce beneficii semnificative pentru comunitatea locală, îmbunătățind accesul la servicii și facilitând dezvoltarea economică a întregii regiuni.


 

Vizualizări: 1,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: