Prăjitură răcoritoare și super cremoasă

Ingrediente necesare

· 200 g făină

· 130 g unt rece

· 3 gălbenușuri

· Jumătate linguriță praf de copt

· 80 g zahăr pudră

· Esență de vanilie

· Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru cremă:

· 400 g smântână

· 200 g iaurt

· 30 g făină sau amidon de porumb

· 130 g zahăr

· 1 praf de sare

· Esență de vanilie

· 3 albușuri

· Fructe de pădure sau fructe de sezon sau din compot

Mod de preparare: Cernem făina (200g) și o amestecăm cu sarea, praful de copt, vanilia și zahărul pudră. Adăugăm și cubulețele de unt și frământăm repede un aluat nisipos. Încorporăm și gălbenușurile, la fel, frământând repede. Împărțim aluatul: 3/ 4 și 1 /4. Împachetăm în folie alimentară și dăm la frigider până pregătim crema.

Pentru cremă, toate ingredientele trebuie să fie reci. Amestecăm smântâna cu iaurtul după care încorporăm și amidonul, zahărul vanilat și mixăm până la omogenizare.

Separat, mixăm albușurile împreună cu sarea, timp de 1 minut după care încorporăm treptat zahărul, mixând continuu până obținem o spumă lucioasă și tare. Încorporăm spuma de albușuri în compoziția cu iaurt, folosind o spatulă.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Întindem bucata mai mare de aluat la mărimea tăvii și punem în tava pregătită. Punem și bucățelele de fructe. Dacă folosim fructe din compot, le scurgem bine de sirop. Peste fructe întindem crema și uniformizăm. Radem aluatul rămas peste stratul de cremă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute aproximativ.

Vizualizări: 7,634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: