Prăjitură delicioasă și cremoasă, cu ciocolată
Se prepară din 6 ouă, 1 litru de lapte, 200g mascarpone, 200 ml frișcă lichidă și alte ingrediente.
Ingrediente necesare pentru blat:
4 ouă
1 pahar zahăr
1 pahar făină
3 linguri pudră de cacao
1 plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru cremă:
1 L lapte
4 linguri făină
Esență de vanilie după gust
2 linguri amidon de porumb
O cană și jumătate zahăr
2 ouă
100 g unt
1-2 plicuri zahăr vanilat
200 g mascarpone
Ingrediente necesare pentru glazură:
200 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată cu lapte
100 g unt
Ingrediente necesare pentru sirop:
1 pahar și jumătate lapte
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm făina cu pudra de cacao și cu praful de copt. Cernem totul într-un bol. Mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o consistență pufoasă. Încorporăm treptat vanilia și amestecul de făină mixând continuu până obține o cremă groasă.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, turnăm laptele într-o cratiță. Adăugăm și ouăle, făina, amidonul, zahărul și amestecăm până crema se îngroașă. Adăugăm acum și untul și vanilia și mixăm cu un mixer până la omogenizare.
Luăm de pe foc, transferăm crema într-un castron și acoperim suprafața ei cu o folie alimentară. Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.
Separat, mixăm mascarpone după care încorporăm crema pregătită anterior.
Ne întoarcem la blatul răcit și uniformizăm suprafața lui. Punem deoparte firimiturile. Însiropăm blatul cu lapte, întindem jumătate din cremă, presărăm firimiturile puse deoparte și întindem restul de cremă.
Pentru glazură, punem pe baie de aburi frișca lichidă împreună cu bucățelele de unt și de ciocolată. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de cremă.