Prăjitură fără coacere cu nucă de cocos și zmeură!
Atunci când vă doriți ceva dulce și preparat în casă, puteți apela la o rețetă de prăjitură fără coacere. Ingredientele principale vor fi biscuiții cu nucă de cocos și zmeura.
Rețeta de prăjitură cu nucă de cocos și zmeură este una simplă dar delicioasă și se realizează fără a fi nevoie de coacere la cuptor.
Ingrediente pentru blat:
150g biscuiți cu cocos
100g unt topit
30ml esență vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilinat
1 lingură esență rom (10ml)
Ingrediente pentru umplutură:
250g ciocolată albă
1 plic zahăr vanilinat
200ml smântână lichidă
100g nucă de cocos
Pentru decor:
200g zmeură
zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-un bol mare sfărâmă biscuiții cu cocos, se adaugă untul topit, vanilia, romul și se amestecă bine. Întinde această compoziție pe toată suprafața tăvii, inclusiv pe pereții tăvii. Lasă la frigider 30-60 minute, sau până când se răcește crema.
Într-o tigaie, la foc mic, adaugă ciocolata albă, zahărul vanilinat și smântâna lichidă. Amestecă până se topește ciocolata, apoi închide focul și adaugă cocosul. Amestecă bine și lasă la răcit.
După ce s-a răcit, toarnă și nivelează crema în tavă, peste blat. Așază zmeura pe toată suprafața tăvii, peste cremă. Presează ușor și lasă la frigider câteva ore după care se decorează cu zmeură și zahăr pudră.