Prăjitură cu iaurt şi căpşune
Un desert de casă aromat şi pufos, cu fructe de sezon.
Ingrediente: 5 ouă, 200 gr. iaurt, 100 ml. ulei, 200 gr. zahăr, 220 gr. făină, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt stins în zeama de lămâie, 1 praf de sare, 150 gr. căpşuni tari, zahăr farin vanilat, pentru decor.
Căpşunele se spală bine şi se taie în bucăţi. Albuşul se bate cu sare până devine spumă, se adaugă zahărul şi se amestecă bine, până se dizolvă. În alt bol se amestecă uleiul, gălbenuşurile, praful de copt stins, vanilia şi iaurtul. Amestecaţi compoziţia de albuş cu cea de gălbenuş şi amestecaţi uşor. Se adaugă apoi 200 gr. de făină şi se amestecă uşor până se încorporează.
Turnaţi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Căpşunele se prăfuiesc cu 20 gr. făină şi se adaugă peste compoziţie. Prăjitura se coace la 180°C, pentru circa 40 de minute. Se lasă să se răcească, se taie şi se pudrează cu zahăr farin vanilat.
Poftă bună! Sursa: www.desertdecasa.ro