Pui crispy cu sos de usturoi
Ingrediente:
Piept de pui
Ouă
Făină
Fulgi de porumb
Taie puiul în fâșii egale, după ce a fost spălat şi luat surplusul de apă. Zdrobește fulgii de porumb. Ia bucățile de carne și dă prin făină, oul bătut în care ai pus sare, piper și alte condimente, după preferinţă, și, la final, fulgii de porumb. Dacă vrei ca bucăţelele de pui să fie picante, foloseşte chilli.
Le poţi prăji în baie de ulei sau le poţi pune într-o tavă, le stropeşti cu puțin ulei și le introduci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 10-15 minute până capătă o culoare aurie.
Sosul de usturoi este foarte simplu de făcut. Zdrobeşte usturoiul și îl amesteci, în primă fază, doar cu puțină sare până se face ca o pastă. Apoi picură ulei vegetal și îl amesteci până se încorporează tot. Îl poţi dilua cu iaurt.
Poftă bună!